Speelplaatsen opknappen

Samen nadenken over de nieuwe speelplaats!

In heel Zaanstad staan ruim 350 speelplaatsen. Op verschillende plekken leggen wij samen met de bewoners speelplaatsen aan of knappen wij oude speelplaatsen op. De speelplaatsen gaan ongeveer vijftien jaar mee. Voordat wij een speelplaats aanleggen of opknappen, horen wij graag van de buurtbewoners welke wensen zij hebben.

Als wij een nieuwe speelplaats in uw buurt aanleggen of een bestaande speelplaats willen gaan opknappen, willen wij graag dat de buurt meepraat. Dit kan door middel van het insturen van ideeën, tekeningen, foto’s of plaatjes  van mooie speelplekken en/of speeltoestellen! Voor speelplaatsen voor jongeren van twaalf tot 22 jaar wordt ook, naast de jongeren zelf, onder andere met de jongerenwerker en een jeugdboa overlegd.

Ontwerpen

Na het inzamelen van de ideeën gaan wij een ontwerp maken. Het uitgangspunt is om zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen binnen het beschikbare budget. Op de pagina van de speelplaats kan je zien hoe de speelplaats er uiteindelijk komt uit te zie. De keuzes worden toegelicht.

Een speelplaats adopteren

Een aantal speelplaatsen is door bewoners 'geadopteerd'. Dat betekent dat de buurtbewoners de speelplaats zelf onderhouden. De gemeente is verantwoordelijk voor de veiligheid. Ook is het mogelijk om een speelplaats in te richten met gebruikte toestellen. De gemeente levert gebruikte speeltoestellen en de buurt adopteert de speelplaats. Het gaat dan om gebruikte toestellen voor kleine kinderen die in het gras komen te staan en die geen speciale valondergrond nodig hebben. Als u interesse heeft om een speelplaats te adopteren, dan kunt u een e-mail sturen naar groenadoptie@zaanstad.nl.

Wij hopen dat je mee doet!

          Giancarlo Barbato              Cees Fleur

          Beheerder                                Projectleider

                                                                                          

Te  vervangen speelplaatsen 2021

Voor meer informatie over de speelplaats bij u in de buurt, kunt u op de onderstaande locatie(s) klikken.

Assendelft

Kreekrijk

De Vroedschap en De Korenmeter

Dammersven

Koog aan de Zaan

Machinistenstraat

Westzaan

Groene Jagerstraat

Zaandam

Claude Monetstraat

Panneroodstraat

Indigostraat

Aria

Caro van Eyckstraat

Middelandse Zee - Pharus

Zaandijk

Tuinstraat - Goeman Borgesiusstraat

Wormerveer

Krokusstraat

Weverstraat

Gerealiseerde speelplaatsen
 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl