Speelplaatsen opknappen

Samen nadenken over de nieuwe speelplaats!

Op deze afbeelding staat de tekst "Samen nadenken over de nieuwe speelplek"

In heel Zaanstad staan ruim 350 speelplaatsen. Op verschillende plekken leggen wij samen met de bewoners speelplaatsen aan of knappen wij oude speelplaatsen op. De speelplaatsen gaan ongeveer vijftien jaar mee. Voordat wij een speelplaats aanleggen of opknappen, horen wij graag van de buurtbewoners welke wensen zij hebben.

Als wij een nieuwe speelplaats in uw buurt aanleggen of een bestaande speelplaats willen gaan opknappen, willen wij graag dat de buurt meepraat. Dit kan door middel van het insturen van ideeën, tekeningen, foto’s of plaatjes  van mooie speelplekken en/of speeltoestellen! Voor speelplaatsen voor jongeren van twaalf tot 22 jaar wordt ook, naast de jongeren zelf, onder andere met de jongerenwerker en een jeugdboa overlegd.

Ontwerpen

Na het inzamelen van de ideeën gaan wij een ontwerp maken. Het uitgangspunt is om zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen binnen het beschikbare budget. Op de pagina van de speelplaats kan je zien hoe de speelplaats er uiteindelijk komt uit te zie. De keuzes worden toegelicht.

Een speelplaats adopteren

Een aantal speelplaatsen is door bewoners 'geadopteerd'. Dat betekent dat de buurtbewoners de speelplaats zelf onderhouden. De gemeente is verantwoordelijk voor de veiligheid. Ook is het mogelijk om een speelplaats in te richten met gebruikte toestellen. De gemeente levert gebruikte speeltoestellen en de buurt adopteert de speelplaats. Het gaat dan om gebruikte toestellen voor kleine kinderen die in het gras komen te staan en die geen speciale valondergrond nodig hebben. Als u interesse heeft om een speelplaats te adopteren, dan kunt u een e-mail sturen naar groenadoptie@zaanstad.nl.

Wij hopen dat je mee doet!

Foto van Iwan van Straalen en Giancarlo Barbato

          Iwan van Straalen             Giancarlo Barbato

          Projectleider                         Beheerder

                                                                                          

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl