Speelplaats Sacharovplein

Samen nadenken over de nieuwe speelplaats en het Sacharovplein!

Wij vernieuwen in 2024 de speelplek op het Sacharovplein. Het plein is nu geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar, maar het moet een fijne plek worden voor alle bewoners van de Russische Buurt. We gaan dus niet alleen de speeltoestellen vervangen. We willen het plein ook opknappen met nieuwe bankjes en groener maken met bomen, struiken en planten. Zo wordt het een plek waar iedereen fijn kan spelen, elkaar kan ontmoeten en kan genieten in het groen. 

De buurt denkt mee

Tussen januari en maart 2024 waren er meerdere participatiemomenten voor het Sacharovplein met bewoners van jong en oud. De leerlingen van OBS de dijk denken hard mee aan de nieuwe inrichting van de speelplek. Het moet een plek worden waar fijn gespeeld kan worden, én waar iedereen elkaar kan ontmoeten in het groen. Ook ouders, jongeren en oudere bewoners konden laten weten wat zijn graag wensen voor het Sacharovplein.

Maandag 25 maart 14:00-19:00: Inloopparticipatie moment voor het Sacharovplein bij OBS de Dijk. Hoe wil jij dat het Sacharovplein er uit komt te zien? Wat vind jij belangrijk? Kom langs om te praten over jouw wensen en ideeën. 

Voorlopig ontwerp

Eind april 2024 is een eerste ontwerp beschikbaar op deze projectpagina.

Definitief ontwerp

In juni 2024 zal het definitieve ontwerp op de projectpagina komen.

Uitvoering op het Sacharovplein

In november 2024 worden de speeltoestellen op het plein vervangen en werken we aan de nieuwe inrichting.

Beplanting op het Sacharovplein

Eind 2024 gaan we het groen planten.  

Groenprikker


Huidige situatie

Speelplaats Sacharovplein


Vragen? 

Voor vragen kan je contact opnemen via ons telefoonnummer 14 075 en vraag naar Cees Fleur of stuur een mail naar speelplaatsrenovatie@zaanstad.nl 

Benieuwd wat er nog meer gebeurt in de Russische Buurt?

Russische buurt

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl