Buurtappgroepen

Samen maken we Zaanstad veiliger! Hier lees je wat voor hulpmiddelen er voor jou en je buren zijn.

Zaanstad is een levendige stad met vele wijken en buurten met een eigen karakter. Samen met de politie doet de gemeente iedere dag haar uiterste best om de stad schoon, heel en veilig te houden. 

Wij kunnen de hulp van actieve bewoners hierbij goed gebruiken. Samen maken we Zaanstad veiliger! In Zaanstad zijn al veel Buurtappgroepen en buurtpreventieteams actief. Ook zijn al veel bewoners lid van Burgernet.


Buurtappgroepen                  

Een Buurtappgroep is een vorm van buurtpreventie en wordt gevormd door een groep inwoners. De Buurtappgroep kan verdachte situaties in een bepaalde wijk of buurt signaleren en delen. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om een woninginbraak of om een diefstal van of uit een voertuig. Na het signaleren van de verdachte situatie wordt allereerst de politie gebeld en vervolgens worden buurtbewoners gewaarschuwd middels een bericht in de Buurtappgroep zodat zij de verdachte situatie in de gaten kunnen houden. De Buurtappgroep is eigenlijk een extra paar ogen en oren voor de politie.


Mee doen met een Buurtapp?

U kunt ook zelf een Buurtappgroep oprichten, bijvoorbeeld via WhatsApp, Telegram of Nextdoor. Op Buurtalarm075 vindt u deelnemersvoorwaarden en huisregels die gebruikt kunnen worden in de groep.

Op deze website kunt u ook zien of er in uw wijk al een Buurtappgroep is en wie de beheerder van de groep is. Ook kunt u op Buurtalarm075 zien of uw wijk bij deze groep is aangesloten. Bent u beheerder van een Buurtappgroep? Meld u aan via buurtpreventie@zaanstad.nl zodat u geïnformeerd kunt worden over bijvoorbeeld beheerdersbijeenkomsten.Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl