Nieuws

Actie Kinderen tegen Zwerfvuil succesvol afgerond


21 september 2021
In april startte de actie Kinderen tegen Zwerfvuil 2021. Een week lang gingen kinderen de straat op om zwerfafval te verzamelen. Onderdeel van deze week was een teken- en kleurwedstrijd. Alle kleurplaten en tekeningen zijn eind augustus getoond in het Zaans Natuur- en Milieucentrum. Van de drie mooiste tekeningen zijn elk drie afdrukken gemaakt, die op negen afvalbakken door de stad zijn geplaatst. 

Als afsluiting van de actie kwamen de prijswinnaars Feline, Isabel en Nynke nog één keer bij elkaar voor een gezamenlijke foto bij de afvalbak van Isabel. Natuurlijk stoppen de meiden niet met het ophalen van zwerfafval, maar voor dit jaar is de actie voorbij.

Wie leuke ideeën heeft voor een actie voor volgend jaar wordt van harte uitgenodigd deze op te sturen naar buitengewoon@zaanstad.nl.

Op deze foto's zie je de drie prijswinnaars bij de afvalbak van Isabel

Extra aandacht voor zwerfafval tijdens World Cleanup Day

16 september 2021
Aanstaande zaterdag is het World Cleanup Day. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we de planeet een grote schoonmaakbeurt.  Het doel: het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval.  De aandacht voor afval is hard nodig, want ook in Zaanstad hebben we helaas vaak te maken met zwerfafval. Dat is de afgelopen tijd alleen nog maar meer geworden, bijvoorbeeld door rondslingerende mondkapjes  We doen ons best om elke dag zo veel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Doe je ook mee? Gebruik het zwerfafvalklepje!

Lees meer

Op deze afbeelding zie je een groep vrijwilligers die zwerfafval opruimt

De gemeente pakt onkruid stevig aan. Help je ook een handje mee?


15 september 2021
Tussen juni en september groeit veel onkruid tussen onder andere  de tegels en bloemperken in de openbare ruimte. Ook zorgt het soms voor overlast. Dit jaar zijn de weersomstandigheden voor het groeien van onkruid gunstig. Dankzij de grote hoeveelheden neerslag en vrij constante  temperaturen, groeit het extra hard. De gemeente werkt met man en macht om het onkruid te bestrijden.

Lees meer

Een medewerker van groenbeheer maait het gras

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl