Inbraakpreventie

Hier lees je wat je zelf kan doen om een inbraak te voorkomen.

Woninginbraak


Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

  1. Zorg voor goed hang- en sluitwerk volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).
  2. Zorg dat dieven nergens op kunnen klimmen: zet ladders en vuilcontainers uit het zicht. Als u toch een ladder naast uw woning of u in de tuin heeft liggen, maak deze dan met een goed slot ergens aan vast.
  3. Laat als u ‘s avonds niet thuis bent binnen licht branden. U kunt dat regelen met tijdschakelaars. Denk ook aan de bovenverdieping!Meer informatie over het voorkomen van een woninginbraak en verschillende inbraakmethodes kunt u vinden op www.politie.nl (Thema Woninginbraak). Via de Facebookpagina Politie Zaanstreek worden regelmatig preventietips gegeven en berichten over woninginbraakcijfers in Zaanstad geplaatst.

Wilt u contact met uw wijkagent? Vul op www.politie.nl (Mijn Buurt) uw postcode in. Automatisch verschijnen dan de naam en foto van uw wijkagent in beeld en kunt u het contactformulier invullen. 

Wilt u telefonisch contact opnemen met de politie? Dat kan via 0900-8844. Bij spoed belt u altijd 112Meer lezen?

                                                                                                                Wilt u weten wat u nog meer zelf kunt doen om uw woning te beveiligen, klik dan op de Checklist veilig wonen.

Checklist veilig wonen


Wat kunt u zelf kunt doen vertellen de handhavers van de gemeente Zaanstad in dit filmpje

 


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl