Begraafplaatsen

Op deze pagina vind je alles over de begraafplaatsen in Zaanstad.

Zaanstad heeft 10 begraafplaatsen in beheer

 1. Zuiddijk Zaandam
 2. Krommenie-Blok
 3. Wormerveer-noord
 4. Westzaan
 5. Marktstraat Wormerveer
 6. Dr. Mulderstraat Zaandijk
 7. Krommeniedijk
 8. Joodse begraafplaats
 9. Kogerkerk
 10. Westzaan Kerkbuurt

Begraafplaatsen gemeente Zaanstad

Zeven gemeentelijke algemene begraafplaatsen zijn in gebruik

De gemeentelijke algemene begraafplaatsen zijn er voor iedereen. Een algemene begraafplaats wordt niet geleid vanuit een geloofsovertuiging of levensbeschouwing. Het beheer is in handen van de gemeente Zaanstad. Gemeentelijke begraafplaatsen hebben geen winstoogmerk. Het kenmerk van de algemene begraafplaatsen is persoonlijke aandacht.

De gesloten monumentale begraafplaats in Koog aan de Zaan aan de Zuiderkerkstraat is open op verzoek. Ook de Joodse begraafplaats aan de Westzanerdijk is open op verzoek. Dit verzoek kan je doen via het telefoonnummer van de Gemeente Zaanstad: 14075.

Kosten

Als je de rechthebbende wordt van een nieuw particulier graf dan betaal je aan de gemeente de kosten van:

 • Grafrecht;
 • Onderhoud;
 • Het begraven zelf;
 • Eventueel de kosten voor de vergunning voor een gedenkteken.

Het grafrecht moet je voor minimaal 10 jaar afkopen. Het onderhoud kan je ook voor een langere periode afkopen, maar dat hoeft niet. Je kan het onderhoud per jaar betalen. Als je kiest voor een algemeen graf, dan betaal je eenmalig het tarief voor het begraven in een algemeen graf. Daarin zijn de kosten voor 10 jaar grafonderhoud meegerekend. Je betaalt bij een algemeen graf geen grafrecht. 

De tarievenlijst vind je op www.zaanstad.nl.

Melding of klacht?

Natuurlijk hopen we dat je tevreden bent met onze dienstverlening en ons onderhoud op de begraafplaatsen. Maar mocht je toch iets willen melden, vragen of een klacht indienen, dan kan dat via het meldpunt op de website www.zaanstad.nl.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl