Filmpjes

Op deze pagina vind je allemaal verschillende filmpjes over de werkzaamheden van onze Boa's.

Fietsen

In het centrum en bij de stations mag u fiets, scooter of brommer alleen stallen op speciaal daarvoor aangewezen plekken. Onze handhavers controleren hierop, zodat geen onveilige situaties ontstaan.
Honden


In Zaanstad is het verplicht als je je hond uitlaat, dat deze aangelijnd is en dat je de hondenpoep opruimt. Onze handhavers pakken ook samen met de politie bijtincidenten aan.


APV


In de APV staan regels die ervoor moeten zorgen dat onze gemeente netjes en leefbaar blijft. Onze handhavers zijn zichtbaar op straat aanwezig en spreken als dat nodig is inwoners en ondernemers hierop aan. Zo handhaven ze onder meer op  het verkeerd parkeren van auto’s, fietsen, scooters en caravans en overhangend groen.


Jeugd

De jeugdboa is een handhaver en expert op het vakgebied jeugd. De jeugdboa maakt contact te maken met jongeren op straat, spreekt ze aan op gedrag en heeft een signalerende rol. Als de boa bijvoorbeeld signalen oppikt dat het niet goed gaat met jongeren, kan hierop verder actie worden ondernomen.


Markt


De marktmeester is het aanspreekpunt voor bewoners en marktkooplieden. Maar wat doet een markt meester nog meer….?


Parkeren

Parkeerregels zijn er niet voor niets. Het overtreden van deze regels leveren behalve ergernis ook vaak verkeersonveilige situaties op. Daarom treden we daar tegen op.Vuurwerk 

Weet jij waar je aan moet denken als je vuurwerk koopt en/of afsteekt?
Preventie en inbraak

Check wat jij kunt doen om te voorkomen dat jnouw huis het doelwit van een inbreker wordt.
Meldingen rondom Covid-19 

In deze coronacrisis krijgen wij regelmatig een melding over groepen jongeren die bij elkaar zitten. Zaanse handhavers vertellen hoe zij hierop handhaven en wat het effect hiervan is. Wil jij ook een melding maken van samenscholende jongeren? Dan kan via www.zaanstad.nl. Bedankt.

Zo werkt de Zaanse Scanauto

Wist je dat er een elektrische scanauto door Zaanstad rijdt? Met deze scanauto kunnen we sneller controleren of er voor parkeren is betaald. 

Wat gebeurt er met mijn melding?

Een volle prullenbak, een hinderlijk geparkeerd voertuig of overlast. Als Zaankanter kom je vast wel eens iets tegen waarvan je denkt: dit moet ik melden. Maar hoe doe je dat precies? En wat gebeurt er daarna met die melding? Je ziet het in deze video!

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl