Buurtpreventieteams

Zaanstad is een levendige stad met vele wijken en buurten met een eigen karakter. Samen met de politie en gemeente kan je meehelpen de stad veilig te houden.

Buurtpreventieteams

Zaanstad is een levendige stad met vele wijken en buurten met een eigen karakter. Samen met de politie doet de gemeente iedere dag haar uiterste best om de stad schoon, heel en veilig te houden.

Wij kunnen de hulp van actieve bewoners hierbij goed gebruiken. Samen maken we Zaanstad veiliger! In Zaanstad zijn op dit moment al  buurtpreventieteams actief.


Een buurtpreventieteam is een groep van enthousiaste bewoners die zich inzetten om Zaanstad nog veiliger te maken. Ze zijn de ogen en oren voor de gemeente en wijkagenten in de wijk. Bewoners starten zelf een Buurtpreventieteam op. Het buurtpreventieteam spreken bewoners aan om met zijn allen alerter te zijn op verdachte situaties. Daarnaast hebben buurtpreventieteams aandacht voor overlast, zwerfvuil, kapotte straatverlichting en andere gebreken in de openbare ruimte. Zij melden dit aan de gemeente. 


Mee doen?Meer weten?  

Lees meer op www.zaanstad.nl en zoek op buurtpreventie. 

Wil je Zaanstad veiliger maken? 


 www.buurtpreventiezaanstad.nl

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl