Buurtpreventieteams

Zaanstad is een levendige stad met vele wijken en buurten met een eigen karakter. Samen met de politie en gemeente kan je meehelpen de stad veilig te houden.

Buurtpreventieteams

Zaanstad is een levendige stad met vele wijken en buurten met een eigen karakter. Samen met de politie doet de gemeente iedere dag haar uiterste best om de stad schoon, heel en veilig te houden.

Wij kunnen de hulp van actieve bewoners hierbij goed gebruiken. Samen maken we Zaanstad veiliger! In Zaanstad zijn op dit moment al veel buurtpreventieteams actief.


Buurtpreventie is een vorm van burgerparticipatie waarbij bewoners zich organiseren om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid en veiligheid van een buurt, wijk of dorp. Buurtpreventie wordt opgestart door de bewoners zelf, dit gebeurt vanuit een gevoel medeverantwoordelijk te zijn voor de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Het buurtpreventieteam heeft een signalerende functie en spreekt bewoners aan om met zijn allen alerter te zijn op verdachte situaties. Daarnaast hebben buurtpreventieteams aandacht voor overlast, zwerfvuil, kapotte straatverlichting en andere gebreken in de openbare ruimte. Hiervan wordt een melding gemaakt bij de gemeente.


Mee doen?


Meer weten?  

Lees meer op www.zaanstad.nl en zoek op buurtpreventie.

Wil je Zaanstad veiliger maken? 

Meld u dan aan via de website:

 www.buurtpreventiezaanstad.nl

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl