Grote Tocht e.o.

We hebben het  bedrijventerrein Westerspoor Zuid opgeknapt. Op deze pagina lees je meer over dit project.

De bestrating van de Grote Tocht e.o. is versleten en verzakt. 

Dit gaan we doen

Er komt asfalt op de straten. De stoepen krijgen nieuwe tegels. Op de parkeerplaatsen komen nieuwe straatstenen. Daarnaast is het riool verzakt. Er komt een nieuw regenwater- en vuilwaterriool. We vervangen alle lantaarnpalen door nieuwe lichtmasten.

Het bedrijventerrein maken we groener. Er komen meer bomen, gazons en planten. Hierdoor krijgt de buurt een mooiere uitstraling. Ook draagt het bij aan het verminderen van hittestress.

Waar werken we?

Het projectgebied is Grote Tocht, Ronde Tocht, Zijtocht en 1e Dwarstocht in Zaandam.

Projectgebied 24-11-2020.pdf

Verduurzaming

Zaanstad kent een aantal verduurzamingstrajecten op bedrijfsterreinen, waaronder Westerspoor Zuid. We willen helpen met verduurzaming van uw bedrijfsvoering.  Hierbij kunt u denken aan zonnepanelen, laadpalen voor elektrische voertuigen etc. De firma Green Business Club Zaanstad begeleidt dit traject. Het is mogelijk om voor de investeringen subsidie te ontvangen. Meer informatie leest u op www.greenbusinessclub.nl.

Als u uw bedrijf wilt vergroenen/ verduurzamen, leest u op onderstaande websites meer informatie.

Tegel-eruit-plant-erin
Groenadoptie
Biodiversiteit
Geveltuin
Groene-gevel

Wanneer?

De werkzaamheden zijn in 2023 succesvol afgerond. 

Definitief ontwerp

De gemeente had een voorlopig ontwerp gemaakt. U heeft hier tot 18 december 2020 op kunnen reageren via deze website. Hierna hebben wij het definitieve ontwerp gemaakt. Het definitieve ontwerp is voornamelijk aangepast op de parkeerstroken voor vrachtwagens, de locaties van een aantal bomen en een verdere uitwerking van de boomsoorten en beplanting. 

Via onderstaande knoppen kunt u het definitieve ontwerp inzien en het overzicht met vragen & antwoorden bekijken en het beplantingsplan.

Overzicht opmerkingen_antwoorden 23-03-2021.pdf

Definitief Ontwerp 10-03-2021.pdf

Bomen en beplantingsplan 23-03-2021.pdf


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl