Tegel eruit, plant erin

Tegels houden warmte vast, planten en bomen zorgen voor verkoeling en schaduw. Met meer groen zijn we beter voorbereid op nattere en warmere perioden!

Tegel inruilen

Sinds 2018 kun je op de 3de zaterdag van april in de Zaanstreek een tegel inleveren in ruil voor een vaste plant.Deze actie hebben wij opgezet omdat het klimaat verandert. Ook in de Zaanstreek wordt het steeds warmer en natter. De gevolgen van klimaatverandering zijn letterlijk voelbaar. Wat kunnen we doen? Meer groen!

Verkoeling!

Tegels houden warmte vast, planten en bomen zorgen voor verkoeling en schaduw. Met meer groen in de tuin (en op het balkon) zijn we beter voorbereid op nattere en warmere perioden.

Om de Zaanstreek gezamenlijk groener te maken organiseren de gemeenten Zaanstad, Wormerveer en Oostzaan de actie Tegel eruit, Plant erin. De winkels;  Ranzijn Zaandam, Praxis Zaandam, Welkoop Wormerveer, Praxis Wormerveer, Bloemisterij Van de Pol Oostzaan en Jansen Groencentrum Markenbinnen werken mee aan de actie. 

Hergebruik ingeleverde tegels

In 2018 werden ruim 700 tegels ingeleverd en in 2019 bijna 1.200. Een deel van de ingeleverde tegels wordt elders hergebruikt door de in Zaandam gevestigde Smart Circular Products.  De rest verwerkt het bedrijf tot secundaire bouwstoffen waaronder menggranulaat, betongranulaat en asfaltgranulaat.

 

 

Zaanstreek 20 april, tegel eruit, plant erin!

                                                                                                                        Buurtactie Saendelft-Oost op 30 maart 2019 , waar we met planten en koffie 3 uur lang op 3 plekken in de buurt kwamen!

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl