De levende Kleurenbuurt

Samen met bewoners de openbare ruimte mooier maken. Op deze pagina lees je er meer over!

De openbare ruimte wordt vernieuwd

Het grasveld en de parkeerplekken tussen de Vermiljoenflat en de Indigoflat gaan er vanaf 2021 anders uitzien. De riolering wordt vervangen en de grond tussen de flats opgehoogd. Ook wordt er een pad aangelegd dat een betere verbinding legt met de Gouw. Om dit alles mogelijk te maken moesten er helaas een aantal bomen en struiken worden verwijderd.  Hier vind je meer informatie over het vernieuwen van de openbare ruimte.

Op deze pagina vind je meer informatie over hoe we samen met bewoners deze plek een nieuwe groene toekomst willen geven. Dit project heet de Levende Kleurenbuurt.

Een Levendige Kleurenbuurt maken we samen met bewoners

De bedoeling van het project is om de buitenruimte aantrekkelijker, gezelliger en mooier te maken. En dat gaan we samen met de bewoners van de Kleurenbuurt doen, want door samen op te trekken komen we tot een beter resultaat. Een buitenruimte die beter past bij de wensen en behoeften van de bewoners. Ideeën, wensen en suggesties zijn daarom van harte welkom. En belangrijk: als bewoners zelf meehelpen om de buitenruimte mooi te houden, kunnen we als gemeente meer bijzondere dingen aanleggen. Bijvoorbeeld mooiere beplanting, een pluktuin, parkbankjes en picknicktafels neerzetten en een fijne speelplek aanleggen. Zo helpen we elkaar!

Foto van kinderen die zijn bezig met de moestuin.

Actie “Je eigen tuin voor de deur” voor de Indigo- en Vermiljoenflat

In de afgelopen weken hebben de bewoners van de Indigo- en Vermiljoenflat een speciale enquête ontvangen waarin ze ideeën konden aandragen voor de nieuwe inrichting van het grasveld tussen de flats. Ook konden zij zich opgeven voor een eigen moestuin.

Foto van de flyer die is verspreid over je eigen tuin voor de deur

Voorbeelden van ideeën die zijn ingestuurd door de bewoners:

  • Groen: mooier en natuurlijker groen, dat tegelijk ook goed is voor vlinders en bijen
  • Spelen: betere speeltoestellen en voorzieningen voor kinderen
  • Buurtmoestuin: een eigen moestuintje rondom de flats
  • Leefbaarheid: een schonere en veilige buurt, door betere verlichting  
  • Bewegen: mogelijkheden voor sporten en bewegen in de openbare ruimte
  • Ontmoeten: meer ontmoetingsplekken, zoals bankjes en picknicktafels
  • Buurtactiviteiten: opruimacties door de buurt, wilde bloemen zaaien of buurtactiviteiten organiseren

In de komende weken gaan we de ideeën van de buurtbewoners verwerken in een aangepast ontwerp van de buitenruimte tussen en rondom de Indigo en Vermiljoen flat. De verwachting is dat dit medio december klaar is. Dat gaan we dan natuurlijk ook op deze pagina laten zien. Ook zullen we dan meer kunnen vertellen over de planning van het project.

Doe ook mee met het mooier maken van de buurt!

We zijn op zoek naar mensen in andere delen van de Kleurenbuurt die ideeën hebben voor een betere buitenruimte. Bijvoorbeeld de laagbouw rond de Bristolroodstraat en de Omberstraat. En die zelf ook mee willen helpen met bloemen zaaien, af en toe snoeien of een buurtactiviteit organiseren. De gemeente wil samen met bewoners optrekken en bewoners helpen om hun eigen buurt mooier te maken en te houden. Wil je ook meedoen en/of je ideeën delen? Stuur ons een mail.

Meer informatie?

Over het project De Levende Kleurenbuurt kun je meer lezen in de  projectbeschrijving. Klik op onderstaande knop om het bestand te openen:

De Levende Stad.pdf 

Mocht je verder nog vragen hebben dan kunt u mailen naar Willem Totté, netwerker openbare ruimte van de gemeente Zaanstad: w.totte@zaanstad.nl

Foto van groepje bewoners die bij elkaar is gekomen om ideeën te bespreken

Foto van de vrachtwagen die grond komt brengen

Hieronder hebben we een mooie fotocollage gemaakt van alle buurtmomenten tot nu toe!Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl