Schrijfstersbuurt

in 2022 zijn wij begonnen met de herinrichting van de Schrijfstersbuurt in Zaandam. Het straatwerk en het riool in de wijk zijn behoorlijk verzakt. Op deze pagina leest u meer over het project.

De Schrijfstersbuurt is pas zo’n 30 jaar oud. Toch zijn het straatwerk en het riool in de wijk op een groot aantal locaties behoorlijk verzakt. 

straat in Schrijfstersbuurt Zaandam

Dit gaan we doen

Wij vervangen het riool en de bestrating. Daarnaast vervangen we alle openbare verlichting, zowel de masten als de armaturen. We passen LED-verlichting toe.

Bomen

Een groot aantal bomen in de wijk hebben onvoldoende goede grond en plek om in te groeien. Daardoor hebben een aantal bomen zich maar matig ontwikkeld. Er zijn ook bomen die niet bestand zullen zijn tegen de grondophoging. Zo nodig vervangen we deze. Andere bomen krijgen een  groeiplaatsverbetering, waardoor ze gezond kunnen doorgroeien. Ook gaan wij de plantsoenvakken in de wijk opknappen.

Nutsbedrijven

Het waterleidingnetwerk van het PWN en het gasleidingnetwerk van Liander zijn inmiddels aangepast. Mogelijk dat andere nutsbedrijven later nog werkzaamheden uitvoeren

Projectgebied

Klik op de kaart voor uitvergroting.

kaart met projectgrenzen

Wanneer?

Vanaf eind februari 2022 is aannemer Gebr. Beentjes begonnen met de werkzaamheden. Zij vervangen het hoofdriool en vernieuwen de bestrating volledig. 

Tijdens de herinrichting in 2023 vernieuwen wij de straat en leggen we de nieuwe bestrating neer. Het voordeel van de splitsing van werkzaamheden is dat de kwaliteit van de bestrating in de toekomst langer goed blijft. De totale tijd van bouw-overlast blijft hetzelfde.

Voorlopig ontwerp

Op 13 juli 2022 hebben wij een informatieavond georganiseerd. Hier hebben wij het voorlopig ontwerp gepresenteerd. U kunt een reactie op het voorlopig ontwerp achterlaten tot 28 augustus 2022 via het formulier onderaan deze website.

Voorlopig ontwerp 30-06-22.pdf

Definitief ontwerp

De suggesties gaan wij vervolgens, waar mogelijk, verwerken in het definitief ontwerp. Het bijgewerkte ontwerp en vraag & antwoord overzicht plaatsen wij hier op de website. In dit overzicht reageren wij op de ingestuurde suggesties.

Het ontwerp wordt daarna definitief gemaakt, wat uitgangspunt zal zijn voor de uiteindelijke uitvoering.

straat in Schrijfstersbuurt Zaandam


Enquête

Bedankt voor het invullen van onze enquête over de communicatie in de wijk. Uw ervaringen helpen ons om te verbeteren!

Zo communiceren we

Bewoners hebben de volgende brieven van ons ontvangen.

Bewonersbrief uitnodiging informatieavond 13-07-22.pdf

Start werkzaamheden 24-01-22.pdf

Graafwerkzaamheden 09-03-21.pdf

Bewonersbrief Schrijfsters- en Venenbuurt 10-08-2020.pdf

De Bouwapp

Wij hebben een bouwapp waarmee we u op de hoogte houden. Deze app kunt u gratis op uw telefoon downloaden. Scan de onderstaande QR-code of zoek naar Bouwapp in de Apple of Playstore.

Vragen?

Aannemer Gebr. Beentjes

Omgevingsmanager Steven Lenten is het aanspreekpunt voor vragen over bereikbaarheid, planning en uitvoering van het werk. U kunt u telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met hem via telefoonnummer 06-29204555 of per e-mail via s.lenten@beentjesgww.nl. Vermeld uw naam, vraag en contactgegevens.

 Gemeente

Voor de gemeente Zaanstad is de heer Bart de Bruijn het aanspreekpunt. U kunt hem tijdens werktijd bereiken via ons telefoonnummer: 14 075.

Voor overige vragen kunt u contact opnemen met Hans Lamers, projectleider van het werk. Dit kan via ons telefoonnummer 14075. U kunt ook een mail sturen naar H.Lamers@zaanstad.nl

Op de foto staat projectleider Hans Lamers.

Wil t u meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl