Grondwater

Hier kom je meer te weten over grondwater in Zaanstad.

Wat is grondwater?

Grondwater is water dat via de sloten, meren en rivieren in de bodem is gezakt. Ook regenwater zakt via de bestrating in de bodem. Het oppervlakte-water zakt de bodem in tot het niet verder kan.

                                                                                              Grondwater heeft veel invloed op de omgeving, de huizen, de straten en de manier waarop regenwater in de grond verdwijnt. De hoogte van het grondwater is niet in heel de gemeente gelijk, het kan zelfs binnen dorpen en steden verschillen.

Meestal merken we niets van grondwater. Pas als er problemen zijn, valt het op. Soms betekent dit dat er een teveel aan water is, maar ook een tekort aan grondwater kan voor problemen zorgen.

De eigenaar van de grond is verantwoordelijk voor het grondwater op eigen terrein. Dit geldt voor huiseigenaren en natuurlijk ook voor de gemeente en verhuurders.


Meer weten?                                                                           

Download >> Grondwater Infoblad maart2018.pdf

https://www.riool.info/grondwater


Andere vragen?               

                                                                                                                  De gemeente voert op een aantal plekken in Zaanstad waterstandmetingen uit. Voor meer informatie over het grondwater in Zaanstad kan je bellen met 14 075. We verbinden je dan door met één van de beheerders voor riolering & grondwater.

Ga naar Zaanstad.nl