Herinrichting Venenbuurt

In 2024 hebben wij de herinrichting in de Venenbuurt in Zaandam opgeleverd. Het straatwerk en het riool in de wijk zijn behoorlijk verzakt. Op deze pagina leest u meer over het project.

Dit hebben we gedaan

De Venenbuurt is nog geen 30 jaar oud. Toch zijn het straatwerk en het riool in de wijk op een groot aantal locaties al behoorlijk verzakt. Daarom hebben he het riool vervangen en het straatwerk vervangen en weer op de goede hoogte aangelegd.

Alle openbare verlichting is vervangen voor energiezuinige LED-verlichting.

Bomen

Wij hebben 43 bomen gekapt in de Venenbuurt. Een groot aantal bomen in de wijk hadden onvoldoende goede grond en plek om in te groeien. Daardoor hebben een aantal bomen zich maar matig ontwikkeld en hadden ze een beperkte levensverwachting.

In het plantseizoen (februari – april 2024) worden er 75 nieuwe bomen geplant. We vergroenen de wijk gelijk pakken  de groenvakken ook aan.

Foto van straat in venenbuurt in Zaandam

Projectgebied

Klik op de kaart voor een uitvergroting.

kaart met projectgrenzen


Wanneer?

De werkzaamheden in de Venenbuurt zijn door de aannemer opgeleverd. Op dit moment loopt de onderhoudstermijn. De aannemer mag in die periode een aantal kleine werkzaamheden afronden. Dit gaat om het herstel van schades in het straatwerk en het opruimen en herstellen van het depot. De onderhoudstermijn loopt tot ca. juni 2024. Daarna vertrekt de aannemer uit de wijk.

Op deze foto is een veld tussen huizen in de Venenbuurt te zien.
Enquête

Bedankt voor het invullen van onze enquête over de communicatie in de wijk. Uw ervaringen helpen ons om te verbeteren!

Zo communiceren we

Tijdens de voorbereiding van dit project informeren wij bewoners en belanghebbenden.

Bewonersbrief uitnodiging inloopavond

Uitnodiging bewonersavond presentatie voorlopig ontwerp

Start werkzaamheden

Bewonersbrief Schrijfsters- en Venenbuurt.pdf

Bouwapp

GP Groot heeft een bouwapp waarmee we u op de hoogte houden. Deze app kunt u gratis op uw telefoon downloaden. Scan de onderstaande QR-code of download de app in de app of playstore.

Deze app kunt u downloaden en heet ‘Zaandam, Venenbuurt’. U kunt hier ook uw vragen stellen. Natuurlijk krijgt u ook huis-aan-huis brieven. Deze brieven versturen we minder vaak.

Vragen?

Aannemer GP Groot

Jaap van den Bosch het aanspreekpunt voor vragen over bereikbaarheid, planning en uitvoering van het werk. U kunt hem benaderen via telefoonnummer 088 4720700.

Gemeente

Voor de gemeente Zaanstad is  Bart de Bruijn het aanspreekpunt. U kunt hem tijdens werktijd bereiken via ons telefoonnummer: 14 075. 

Voor overige vragen kunt u  contact opnemen met  projectleider Remco Wint via 14075 of stuur een mail naar r.wint@zaanstad.nl.

Wil je meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. 

Archiefstukken

Definitief ontwerp 13-1-23.pdf

Venenbuurt vraag en antwoord

Kapaanvraag 10-06-22.pdf

Venenbuurt kap-en herplantmotivatie 10-06-22.pdf

Kaptekening 10-06-22.pdf

Herplant tekening 10-06-22.pdf

Definitief ontwerp 22-12-22

Voorlopig ontwerp 05-04-22.pdf

Kapvergunning verlening Venenbuurt 21-11-22.pdf

Veel gestelde vragen

 • Huisvuilinzameling

  HVC haalt de afvalcontainers op een andere plek op dan u gewend bent. U kunt uw containers tijdelijk in een andere straat zetten. Buiten het werkgebied en bereikbaar voor de ophaalwagen. Voor vragen belt u naar (072) 541 13 11.

 • Ophogen eigen grond

  De bodem in Zaanstad zakt. Tijdens een herinrichting brengen wij de straten en voetpaden zoveel mogelijk op het oude niveau terug. Hierdoor kan het zijn dat uw (tuin)pad en/of tuin lager komt te liggen dan de aansluitende openbare ruimte. Wij straten het toegangspad naar uw woning en/of garage maximaal 1 meter uw tuin in. Zo ontstaat er geen afstapje.

  Wij voeren geen werkzaamheden uit op particulier terrein naast de eerder genoemde meter.

 • Grofvuil

  Bij het aanmelden van het grofvuil bij de gemeente geeft u aan dat de straat is opgebroken. Spreek duidelijk af waar u het grofvuil neerzet.

 • Voorwerpen verwijderen

  Heeft u voorwerpen in de openbare ruimte staan? Dan vragen wij u deze weg te halen. Zo kunnen wij het werk zo snel mogelijk doen. Als de gemeente Zaanstad voorwerpen moet verwijderen, zijn de kosten helaas voor u.

 • Parkeren

  Tijdens de werkzaamheden kunt u uw auto niet op de normale plek neerzetten. Wilt u uw auto dan ergens anders in de wijk parkeren? Als u een invalideparkeerplaats heeft, krijgt u een andere parkeerplek.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl