Herinrichting Noordsterweg

De straat is verzakt. Het groen en de verlichting zijn aan vernieuwing toe. Op deze pagina leest u  meer over dit project.

Wat gaat er gebeuren?


De gemeente Zaanstad gaat een deel van de Noordsterweg opknappen. De bestrating is ernstig verzakt en aan vernieuwing toe. Ook vernieuwen we het groen en openbare verlichting. Er komt nieuwe verlichting op de gehele Noordsterweg (tot aan de manege). PWN vervangt voor de herinrichting de waterleiding in de Noordsterweg.


Projectgebied

We gaan werken tussen de Kerkstraat en de begraafplaats. Zie tekening hieronder


Groen

Wij hebben ter voorbereiding een bomeneffect analyse laten uitvoeren om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit van de bomen. 


Via onderstaande knop kunt u de bomeneffectanalyse bekijken.


Bomeneffectanalyse Noordsterweg.pdf


Er komen 27 nieuwe bomen.

Binnen het projectgebied kappen we 5 bomen van slechte kwaliteit.  De plek van de te kappen bomen en de nieuwe bomen staan in het voorlopige ontwerp. Daarnaast zal het gebied tegenover de ingang naar de begraafplaats na de herinrichting terugkomen als een groen gebied.


Voor het kappen van de bomen vragen wij  een kapvergunning aan.


Wanneer?


In augustus 2022 is bijna dit hele project succesvol afgerond. Wij gaan alleen nog parkeerplaatsen aanleggen en bomen/groen planten. 

Bereikbaarheid

De Noordsterweg is tijdens het werk afgesloten voor al het verkeer. Gedurende een deel van de werkzaamheden geldt een omleidingsroute via De Bonte Ruiter/De Zevenster naar de Kerkstraat. Hiervoor maken we een tijdelijke in- en uitrit vlakbij de Kerkstraat. Er rijdt dus tijdelijk meer verkeer door genoemde straten tijdens de werkzaamheden.

Definitief ontwerp


U heeft uw opmerkingen, wensen of aanvullingen op het voorlopig ontwerp tot 11 december 2020 kunnen invullen via het digitale reactieformulier. 


Uw opmerkingen hebben wij, waar mogelijk, in het ontwerp verwerkt. Het aangepaste definitieve ontwerp met het overzicht van de ingekomen reacties met bijbehorende antwoorden komen op deze website.


Het definitieve ontwerp is het uitgangspunt voor de uiteindelijke uitvoering.


Definitief ontwerp- Noordsterweg 18-03-21.pdf


Overzicht opmerkingen_antwoorden 18-03-21.pdfCommunicatie

Wij hebben aan de omwonenden van de Noordsterweg onderstaande bewonersbrieven gestuurd. 


Bewonersbrief start werkzaamheden 13-04-22.pdf


Bewonersbrief definitief ontwerp 24-03-21.pdf


Bewonersbrief meedenken over VO inrichting Noordsterweg 18-11-20.pdf

 

Heeft u vragen?

Als er nog vragen zijn, kunt u contact opnemen met projectleider Rene Bien via de  informatielijn 14 075 of via r.bien@zaanstad.nl
Wilt u meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. 


Archief

Voorlopig ontwerp Noordsterweg 13-11-20.pdf

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl