Herinrichting Noordsterweg

De straat is verzakt. Het groen en de verlichting zijn aan vernieuwing toe. Op deze pagina lees je meer over dit project.

Wat gaat er gebeuren?


De gemeente Zaanstad gaat een deel van de Noordsterweg opknappen. De bestrating is ernstig verzakt en aan vernieuwing toe. Ook vernieuwen we het groen en openbare verlichting. Er komt nieuwe verlichting op de gehele Noordsterweg (tot aan de manege). PWN vervangt voor de herinrichting de waterleiding in de Noordsterweg.


Projectgebied

We gaan werken tussen de Kerkstraat en de begraafplaats. Zie tekening hieronder


Groen

Wij hebben ter voorbereiding een bomeneffect analyse laten uitvoeren om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit van de bomen. 


Via onderstaande knop kunt u de bomeneffectanalyse bekijken.


Bomeneffectanalyse Noordsterweg.pdf


Er komen 27 nieuwe bomen.

Binnen het projectgebied kappen we 5 bomen van slechte kwaliteit.  De plek van de te kappen bomen en de nieuwe bomen staan in het voorlopige ontwerp. Daarnaast zal het gebied tegenover de ingang naar de begraafplaats na de herinrichting terugkomen als een groen gebied.


Voor het kappen van de bomen vragen wij  een kapvergunning aan.


Wanneer?

De start van de herinrichting is afhankelijk van de bouw van de nieuwe school op de plek van het voormalige zwembad. We beginnen pas als het zware bouwverkeer uit de straat weg is.  De planning voor de uitvoering staat gepland voor het 3e kwartaal van 2021.


Denkt u met ons mee?

De gemeente heeft een voorlopig ontwerp gemaakt. Dit ontwerp hadden wij graag aan u laten zien tijdens een inloopavond. Vanwege de coronacrisis is dat helaas niet mogelijk. 


Via onderstaande knop kunt u het ontwerp bekijken.

Voorlopig ontwerp Noordsterweg 13-11-20.pdf

Uw reactie op het voorlopige ontwerp

U heeft uw opmerkingen, wensen of aanvullingen op het ontwerp tot 11 december kunnen invullen via het digitale reactieformulier. Alle ingekomen reacties worden in een overzicht met bijbehorende antwoorden geplaatst.


Uw opmerkingen verwerken wij, waar mogelijk, in het ontwerp. Het aangepaste definitieve ontwerp met het overzicht van de ingekomen reacties met bijbehorende antwoorden komen ook weer op deze website.


Het definitieve ontwerp is het uitgangspunt voor de uiteindelijke uitvoering.Communicatie

Wij hebben aan de omwonenden van de Noordsterweg onderstaande bewonersbrief gestuurd. 


Bewonersbrief meedenken over VO inrichting Noordsterweg 18-11-20.pdf

 

Heeft u vragen?

Als er nog vragen zijn, kunt u contact opnemen met projectleider R. Bien via de gemeentelijke informatielijn 14 075.


Wil je meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze projectpagina.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl