Herinrichting Dijkgraaf IJffstraat

Wij gaan het straatwerk en de riolering vervangen in de Dijkgraaf IJffstraat. Op deze pagina leest u meer over dit project.

Wij gaan het straatwerk en de riolering vervangen in de Dijkgraaf IJffstraat. Op deze pagina leest u wat de werkzaamheden inhouden en wat dit voor u betekent.  


Dit gaan we doen


- Vervangen riolering
- Vervangen straatwerk
- Verwijderen bomen
- Planten nieuwe bomen

Waar werken we?Projectgrenzen Dijkgraaf Ijffstraat

Wanneer?

Dit project is in 2022 succesvol afgerond. 

Werkvakindeling omleiding


Straatbeeld Dijkgraaf IJffstraat

Definitief ontwerp 


Zie hieronder het definitief ontwerp.


Definitief ontwerp


Bomen

De bomen zijn in 2011 geplant. Misschien is het u al opgevallen dat de bomen in deze periode bijna niet zijn gegroeid. De stam is dikker geworden, maar de kroon is gelijk gebleven. Bij het planten van de bomen was het een behoorlijke puzzel om ze een goede plek te geven. Hun standplaats blijkt helaas toch te klein en ze hebben niet genoeg ruimte om te groeien.


Verplanten

Voor het verwijderen van bomen gaan wij eerst uit van het verplanten van bomen.

Voor het verplanten van bomen is een verplantingsonderzoek uitgevoerd door een erkend onderzoeksbureau.


Uitkomst van het onderzoek is dat er een negatief advies wordt gegeven voor het verplanten van deze bomen. Het rapport kunt u hieronder inzien. 


Onderzoek verplantbaarheid Groenadvies Amsterdam 1-11-21.pdf


Wij plaatsen 10 nieuwe bomen terug

Het is naar dat we de bomen moeten kappen. Wij kunnen deze gelegenheid wel gebruiken om nieuwe bomen op een goede groeiplaats te planten. De verwachting is dat ze er binnen 2 jaar weer zo uit zien als de huidige bomen. Voor het kappen van de bomen vragen wij een kapvergunning aan.


Planttekening Dijkgraaf IJffstraat 09-09-21.pdf


Kaptekening 1-10-21.pdf


Overzicht bomen 02-09-21.pdf



  • Huisvuilinzameling

    HVC haalt de afvalcontainers op een andere plek op dan u gewend bent. Voor het parkeervak ter hoogte van huisnummer 11 wordt een combinatie plaats van parkeren en een plek om de kliko containers neer te zetten op vuilophaaldagen. Bij dit parkeervak plaatsen wij een ‘’niet parkeren’’ bord voor de vuilophaaldagen. Voor vragen belt u naar (072) 541 13 11.

  • Grofvuil

    Bij het aanmelden van het grofvuil bij de gemeente geeft u aan dat de straat is opgebroken. Spreek duidelijk af waar u het grofvuil neerzet.

  • Voorwerpen verwijderen

    Heeft u voorwerpen in de openbare ruimte staan? Dan vragen wij u deze weg te halen. Zo kunnen wij het werk zo snel mogelijk doen. Als de gemeente Zaanstad voorwerpen moet verwijderen, zijn de kosten helaas voor u.

  • Parkeren

    Tijdens de werkzaamheden kunt u uw auto niet op de normale plek neerzetten. Wilt u uw auto dan ergens anders in de wijk parkeren? Als u een invalideparkeerplaats heeft, krijgt u een andere parkeerplek.

  • Ophogen eigen grond

    De bodem in Zaanstad zakt.  Tijdens een herinrichting brengen wij de straten en voetpaden zoveel mogelijk op het oude niveau terug. Hierdoor kan het zijn dat uw (tuin)pad en/of tuin lager komt te liggen dan de aansluitende openbare ruimte. Wij straten het toegangspad naar uw woning en/of garage maximaal 1 meter uw tuin in. Zo ontstaat er geen afstapje. Wij voeren geen werkzaamheden uit op particulier terrein naast de eerder genoemde meter.

  • Wil je meer weten over hoe een project tot stand komt?

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl