Herinrichting Dijkgraaf IJffstraat

Wij gaan het straatwerk en de riolering vervangen in de Dijkgraaf IJffstraat. Op deze pagina leest u meer over dit project.

Wij gaan het straatwerk en de riolering vervangen in de Dijkgraaf IJffstraat. Op deze pagina leest u wat de werkzaamheden inhouden en wat dit voor u betekent.  


Dit gaan we doen


- Vervangen riolering
- Vervangen straatwerk
- Verwijderen bomen
- Planten nieuwe bomen

Waar werken we?Projectgrenzen Dijkgraaf Ijffstraat

Wanneer?

Vanaf eind mei begint aannemer Kroeze met de werkzaamheden. Dit duurt ongeveer tot en met eind september 2022. De aannemer houdt u op de hoogte over hoe het gaat.

Werkvakindeling omleiding 04-05-22.pdf

Parkeren

Tijdens de werkzaamheden kunt u niet parkeren binnen het werkvak waar de aannemer bezig is. In dit geval kunt u uw auto parkeren op de tijdelijke parkeervakken aan de Schoolkade. Als u een invalideparkeerplaats heeft, krijgt u tijdelijk een andere parkeerplek. De aannemer en directievoerder zullen contact met u opnemen om dit met u af te stemmen.

Afval

Voor het parkeervak ter hoogte van huisnummer 11 wordt een combinatie plaats van parkeren en een plek om de kliko containers neer te zetten op vuilophaaldagen. Bij dit parkeervak plaatsen wij een ‘’niet parkeren’’ bord voor de vuilophaaldagen.


Straatbeeld Dijkgraaf IJffstraat

Definitief ontwerp 


Zie hieronder het definitief ontwerp.


Definitief ontwerp, versie 2 09-07-21.pdf


Bomen

De bomen zijn in 2011 geplant. Misschien is het u al opgevallen dat de bomen in deze periode bijna niet zijn gegroeid. De stam is dikker geworden, maar de kroon is gelijk gebleven. Bij het planten van de bomen was het een behoorlijke puzzel om ze een goede plek te geven. Hun standplaats blijkt helaas toch te klein en ze hebben niet genoeg ruimte om te groeien.


Verplanten

Voor het verwijderen van bomen gaan wij eerst uit van het verplanten van bomen.

Voor het verplanten van bomen is een verplantingsonderzoek uitgevoerd door een erkend onderzoeksbureau.


Uitkomst van het onderzoek is dat er een negatief advies wordt gegeven voor het verplanten van deze bomen. Het rapport kunt u hieronder inzien. 


Onderzoek verplantbaarheid Groenadvies Amsterdam 1-11-21.pdf


Wij plaatsen 10 nieuwe bomen terug

Het is naar dat we de bomen moeten kappen. Wij kunnen deze gelegenheid wel gebruiken om nieuwe bomen op een goede groeiplaats te planten. De verwachting is dat ze er binnen 2 jaar weer zo uit zien als de huidige bomen. Voor het kappen van de bomen vragen wij een kapvergunning aan.


Planttekening Dijkgraaf IJffstraat 09-09-21.pdf


Kaptekening 1-10-21.pdf


Overzicht bomen 02-09-21.pdfHoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl