Leerlingen Toermalijn planten bomen

Leerlingen Toermalijn planten bomen

13 maart 2023

Deze week is de Nationale Boomfeestdag. Dan worden overal in Nederland bomen geplant. Leerlingen van basisschool de Toermalijn in Wormerveer plantten samen met wethouder Natasja Groothuismink en de boomexperts van de gemeente op hun schoolplein enkele fraaie nieuwe bomen.

Het planten van de eerste boom gebeurde door twee schoolkinderen, Natasja Groothuismink (wethouder Onderwijs), Mascha Wijnands (schooldirecteur), Eelco Koppelaar (ontwerper) en Robbert Hussaarts van Floris B.V. Daarna ging groep 8 van de school aan de slag met het planten van 4 bomen. In totaal komen er 26 bomen en 600 heesters, waaronder een zwarte den, een rode meidoorn en een moeraseik. Het schoolplein van de Toermalijn heeft geen waterputten. De bodem is doorlatend en voert het regenwater af.

Uitleg over bomen

De leerlingen van de groepen 5,6,7 en 8 kregen in de klas les ook over hoe belangrijk bomen zijn. Hun leraar was bomenbeheerder Chris Winter van de gemeente Zaanstad. De gemeente vindt groen en bomen in de Zaanse wijken belangrijk. Door CO2 om te zetten in zuurstof geven ze lucht. Ook houden ze water vast en geven op een snikhete dagen schaduw.

Meer weten?

Wil je meer weten over bomen of over groene schoolpleinen? Ga dan naar buitengewoon.zaanstad.nl.


Foto: Cindy Jeurissen

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl