De Westzanerdijk krijgt een opknapbeurt

De Westzanerdijk krijgt een opknapbeurt

15 september 2022

De gemeente knapt de Westzanerdijk in Zaandam op. We gaan het asfalt tussen de Aris van Broekweg en de Ringweg vervangen. Ook pakken we de stoepen en de parkeervakken aan. De werkzaamheden duren tot eind februari 2023.

De aanpassingen zijn om het asfalt en het historische karakter van de dijk te herstellen. Ook willen we de rijsnelheid verlagen. We maken van de Westzanerdijk een fietsstraat met bruinrood asfalt. De auto is hier te gast. Daarvoor leggen we een drempel neer bij het einde van de Aris van Broekweg en versmallen de rijweg bij het kruispunt met de Ringweg. Ook vervangen we de betonnen stenen door gebakken stenen. 

Werkzaamheden gestart

De aannemer Reimert Bouw & Infrastructuur begon begin september met de inrichting van het werkterrein aan de Aris van Broekweg en de aanleg van de tijdelijke parkeerplaats langs de Zilverling. Ook ligt grond bij Midvoor. Deze gebruikt hij om de dijk te verbreden voor een voetpad langs de rijweg.

Start van het asfalteren

Het vervangen van het asfalt tussen de huisnummer 458 en 478 gebeurt vanaf 16 september. De rijweg tussen huisnummers 118 en 121 is tussen 27 september tot 18 oktober aan de beurt. Daarna werkt de aannemer aan de overige weggedeeltes. We moeten ook de rijweg nog een keer helemaal afsluiten, om de laatste laag asfalt aan te brengen.

Verkeershinder

Tijdens het werk zijn delen van de weg voor al het verkeer afgesloten. Voor fietsers geldt een omleiding over de Ringweg. Auto’s kunnen rijden via de Hoofdtocht.

Meer informatie

Je kan de laatste ontwikkelingen volgen via de bouwapp. Deze vind je op https://buitengewoon.zaanstad.nl/projecten/opknappen-westzanerdijk.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl