De gemeente pakt onkruid stevig aan. Help je ook een handje mee?

De gemeente pakt onkruid stevig aan. Help je ook een handje mee?


15 september 2021
Tussen juni en september groeit veel onkruid tussen onder andere  de tegels en bloemperken in de openbare ruimte. Ook zorgt het soms voor overlast. Dit jaar zijn de weersomstandigheden voor het groeien van onkruid gunstig. Dankzij de grote hoeveelheden neerslag en vrij constante  temperaturen, groeit het extra hard. De gemeente werkt met man en macht om het onkruid te bestrijden.

Het bestrijden van onkruid gaat het hele jaar door. In de zomerperiode zetten we hier als gemeente meer capaciteit en materieel voor in. Het bestrijden van onkruid doen we door te borstelen, branden of het kortmaaien van gewas. Daarmee kiest gemeente Zaanstad heel bewust voor een natuurvriendelijke aanpak.

Meeste meldingen in de zomer

Tijdens de zomermaanden, doen inwoners de meeste  meldingen van onkruid in de openbare ruimte. Wij doen ons best om deze zo snel mogelijk af te handelen. De hele gemeente komt aan de beurt, maar gezien de hoeveelheid meldingen, kan het soms wat langer duren. Wil je een melding maken? Klik dan op onderstaande knop.

Melding maken

Samen het onkruid bestrijden

De afdeling Wijkonderhoud van de gemeente bestrijdt het onkruid tot 20 centimeter van de gevel van woningen. Ook tussen of direct naast voertuigen, blijven onze medewerkers op afstand. Zo weten we zeker dat ons materieel geen schade kan veroorzaken. Wil jij je steentje bijdragen aan de onkruidbestrijding? Help dan mee door de 20 cm vanaf de gevel van je woning of onderneming zelf netjes te houden.  Meer weten over groenonderhoud? Ga naar de pagina over groenonderhoud.


 


Een medewerker van de groenvoorziening maait het gras

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl