ZaanStart

De gemeente Zaanstad wil een inspirerende leer- en werkplek te zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Lees hier meer over.

Leer- en werkplek bij Zaanstart

De gemeente Zaanstad wil een inspirerende leer- en werkplek te zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  De visie van de afdeling Wijkbeheer en- onderhoud sluit hier mooi op aan:  mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden om te werken, werkervaring op te doen en/of hulp te bieden met re-integreren.

We geven hierbij invulling aan onze maatschappelijke taak en hebben een voorbeeldrol voor andere werkgevers.

Opstapje

ZaanStart is een participatieplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die een opstap nodig hebben. De Garantie Groen Banen zijn voor mensen met een  arbeidsbeperking die vallen onder de Banenafspraak/Doelgroepregister.

ZaanStart is een instrument dat ingezet kan worden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werknemersvaardigheden aan te leren. Denk hierbij aan werkritme opbouwen, omgaan met gezag, op tijd komen, afspraak is afspraak etc. De deelnemers van Zaanstart maken deel uit van de afdeling Wijkbeheer en- onderhoud, maar voeren alleen extra taken uit.

Plezier en vertrouwen in werk

Bij ZaanStart zorgen wij ervoor dat mensen weer plezier en vertrouwen in het werk krijgen. De werknemersvaardigheden worden ontwikkeld en we geven zelf diverse trainingen.

In 2018 heeft ZaanStart 31  mensen aan een baan geholpen. 

Voorbeelden extra taken:

  • Opknappen tuin Sociaal Wijkteam ’t Kalf
  • Geveltuin
  • Groenadoptie
  • Buurttuin
  • Moestuin Odion


Interesse?

Geïnteresseerd in Zaanstart? neem contact op met jouw casemanager of stuur een e-mail naar: zaanstart@zaanstad.nlHoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl