TVM & Evenementen

Een TVM wordt aangevraagd bij (bouw)werkzaamheden of werkzaamheden aan het openbare wegennet. Hier kun je lezen wat het is en hoe je het aanvraagt.

Wat is een TVM?

TVM staat voor tijdelijke verkeersmaatregel. Als er voor werkzaamheden afzettingen op de openbare weg moeten worden geplaatst of als er omleidingen nodig zijn door het werk is het verplicht om een TVM aan te vragen bij de wegbeheerder van de gemeente. Zonder TVM mag het werk niet worden uitgevoerd. 

De wegbeheerder houdt bij de aanvraag van een TVM rekening met de bereikbaarheid van de stad, evenementen en seizoensinvloeden.

Moet ik dit ook aanvragen?

Als je tijdelijk de openbare weg wilt stremmen of gedeeltelijk afzetten, dan moet je daarvoor toestemming vragen aan de gemeente.

Dit doe je door online een formulier in te vullen. Het formulier en meer informatie over het invullen van dit formulier vind via onderstaande knop:

Formulier TVM

Let op! Dien je aanvraag voor een tijdelijke verkeersmaatregel ten minste zes weken van tevoren in. Als je de vergunning later aanvraagt, dan bestaat de kans dat de aanvraag niet in behandeling genomen kan worden.

Waarom is een TVM belangrijk?

Elke dag is het een komen en gaan van mensen die hier werken, toeristen en winkelend publiek in Zaanstad. Hierdoor staat de infrastructuur van de stad regelmatig onder druk. Een omleiding of geplaatste voorwerpen als gevolg van werkzaamheden kunnen dan vervelende gevolgen hebben voor de verkeersafwikkeling. 

Door alle werkzaamheden goed in kaart te hebben kan de wegbeheerder zorgen dat we zo min mogelijk merken van afzettingen en omleidingen. 

Ook voor hulpdiensten of het openbaar vervoer is dit van groot belang. Stel je voor dat een TVM niet is aangevraagd en hulpdiensten kunnen door werkzaamheden ergens niet langs, dit kan voor vervelende en gevaarlijke situaties zorgen.

Waar kan ik een overzicht vinden?

Als je de weg op gaat is het wel zo fijn om te weten waar je wel en niet langs kunt rijden. 

Alle TVM's die bij de gemeente worden aangevraagd worden gepubliceerd op een kaart. Hieronder vind je een voorbeeld van die kaart.

Als je op de afbeelding klikt ga je naar de website waar je kunt zoeken naar TVM's bij jou in de buurt.

Op deze afbeelding is een kaart te zien met tijdelijke verkeersmaatregelen


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl