Actieweek Kinderen tegen Zwerfvuil

KInderen maakten Zaanstad in de week van 14 tot 21 april een stukje schoner!

Erger jij je ook zo aan dat afval op de grond op het speel- of trapveldje bij jou in de buurt? De plek waar jouw (klein)kinderen altijd met vriendjes en vriendinnetjes spelen. Een speelplaats moet veilig en schoon zijn! Dat vinden wij als gemeente ook.

De gemeente Zaanstad organiseerde daarom van 14 tot 21 april de Actieweek Kinderen tegen Zwerfvuil. De kinderen die meededen, kregen van ons een grijper te leen. Het afval gooiden ze  die week weg in de grote containers op straat. De grijper leverden ze aan het eind van de week weer bij ons in.

Actiefoto

Door een stoere actiefoto te maken , of een foto van het gekste stuk afval dat ze vonden, konden de kinderen anderen op het idee brengen om ook zwerfvuil op te ruimen. We vroegen ze om deze op social media te posten met #kinderentegenzwerfvuil.

Kleur- en tekenwedstrijd

We organiseerden in die week ook een kleur- en tekenwedstrijd. Kinderen onder de 8 jaar kregen een kleurplaat mee, toen ze de grijper kwamen ophalen. Kinderen van 8 jaar of ouder kregen van ons een tekenplaat. Het onderwerp voor de tekenwedstrijd was: Weg met peuken op straat!

Voor iedereen een prijs 

De kleurplaat of tekening leverden ze in, toen ze de grijper op 21 april  bij ons kwamen terugbrengen. Afvalmonster Jasmijn was er ook! En er waren veel leuke dingen te doen. Ze konden de kinderen hun kennis testen bij het afvalrad en een einde maken aan zwerfvuil door het zo snel mogelijk in de baskets te gooien.

Op 22 en 29 augustus waren alle tekeningen te zien in het Zaans Natuur en Milieu Centrum. Natuurlijk waren ook de prijswinnaars Isabel, Nynke en Feline hier aanwezig (zie foto).

De prijsuitreiking voor de mooiste kleurplaat en tekening was op woensdagmiddag 28 april. De 9 winnaars van de tekenwedstrijd werden  door wethouder Gerard Slegers gefeliciteerd . Alle deelnemers hebben een cadeautje gekregen. Van de tekeningen van Isabel (9), Nynke (11) en Feline (10) maken we bovendien afdrukken  op drie afvalbakken.  Hoe gaaf is dat?Vragen?

Stuur een mail naar kinderentegenzwerfvuil@zaanstad.nl

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl