Vervanging beplanting Stationsplein Zaandam

De in 2021 ingezaaide bloemen en ingeplante heesters hebben het door droogte niet overleefd. We vervangen de beplanting.

Nieuwe planten 

De gemeente richtte in 2021 het Stationsplein in Zaandam opnieuw in. We hebben hier plantvakken neergezet en zaaiden deze in met bloemenmengsels en heesters. Het was het afgelopen jaar erg droog. Veel planten overleefden dat niet. 

Een prettige plek

Elke dag komen veel mensen langs het Stationsplein. Wij vinden het belangrijk, dat het Stationsplein een plek is waar mensen zich prettig voelen. Omdat de nieuwbouwplannen voor het plein nog niet bekend zijn, hebben we de vakken opnieuw beplant. De oude planten en grond zijn weggehaald. Er zijn heesters en vaste planten neergezet, die aantrekkelijk zijn voor bijen, vlinders en insecten.
Feestelijke opening  

Wethouder W. Breunesse heeft op 9 mei 2023 de laatste planten in de grond gezet en daarna het plein geopend. De aannemer gaat de planten verzorgen en geeft ze als dat nodig is water. De padenstructuur en de inrichting van het plein zijn hetzelfde gebleven. 

Foto van wethouder Breunesse die de laatste planten in de grond zet

Foto van de bakken met nieuwe planten

Zo kunt u ons bereiken

Bel met het gemeentelijke telefoonnummer 14 075 en vraag naar Iwan van Straalen of stuur een mail naar I.Straalen@zaanstad.nl.

pasfoto van projectleider Iwan van Straalen

Archief

Ontwerpen tijdelijke invulling Stationsplein 01-01-2021.pdf  
Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl