Opknappen Vaartbrug

De Vaartbrug in Krommenie krijgt een opknapbeurt. Op deze pagina leest u hier meer over.

Dit gaan we doen

Wij gaan de besturing van de brug vernieuwen en we verwijderen het bedienhuisje. Daarvoor komen nieuwe bordessen om onderhoud uit te kunnen voeren.

Hieronder ziet u het nieuwe ontwerp in 3D.Afsluiting

Gedurende november en december 2023 is onderhoud uitgevoerd aan de Vaartbrug over de Nauernasche vaart tussen Krommenie en Wormerveer. De werkzaamheden zijn netjes voor de kerst afgerond maar in januari moeten nog testen worden uitgevoerd voordat de brug ook voor de scheepvaart weer in gebruik genomen kan worden. Tijdens de testdagen is de brug gestremd.

De besturing en elektrische installaties van de brug is bij het onderhoud volledig vernieuwd. In vier dagen worden testen uitgevoerd die de juiste werking en betrouwbaarheid van de installaties moeten aantonen. De testen worden uitgevoerd van 16 tot en met 19 januari 2024.

Padlaan

De werkzaamheden aan de Vaartbrug voeren we tegelijk met werkzaamheden in de Kruisstraat uit. Om de buurt en de bedrijven goed bereikbaarheid te houden heffen we daarom het éénrichtingsverkeer in de Padlaan tijdelijk op.

Verkeersomleiding

Voor het auto-motor verkeer geldt er een verkeersomleiding. Het auto-motor verkeer leiden wij om via de provincialeweg.

Voor de fietsers, wandelaars en brommerverkeer leggen wij een tijdelijke brug aan de noordzijde van de brug aan.

Omleiding


Zo laten we van ons horen

Hieronder vindt u de brief die de aannemer heeft verstuurd aan de bewoners.

Bewonersbrief werkzaamheden 02-10-2023.pdf

Persbericht januari 1.0.pdf

Zo kun je ons bereiken

Bel met het gemeentelijke telefoonnummer 14 075 en vraag naar P. Kok, directievoerder, of stuur een mail naar p.kok@zaanstad.nl.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl