Speelplaatsen                          De Vroedschap en De Korenmeter

Samen nadenken over de nieuwe speelplaatsen!

Wij gaan de speelplekken aan De Vroedschap en De Korenmeter in Assendelft tussen half januari en februari 2022 renoveren. Slechte weersomstandigheden als vorst, sneeuw en hevige regenval kunnen van vertragende invloed zijn. De speelplek De Vroedschap is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar en de speelplek De Korenmeter voor kinderen van 2-8 jaar.

Informatiekaart De Vroedschap en De Korenmeter 3-8-21.pdf

Wij geven de plekken een meer natuurlijke uitstraling met bomen (schaduw) en groenvakken. De huidige oppervlakten met rubberen ondergronden zijn veel te groot. Wij vervangen een deel van de rubberen ondergronden door groen. De valveilige ondergronden worden van kunstgras, rubber tegels, houtsnippers of zand. Geef per mail aan waar de voorkeur naar uit gaat.

Kinderen en ouders uit de Kleurenbuurt hebben veel mooie ideeën gedeeld

We hebben veel inzendingen ontvangen van de kinderen (én ouders) met daarin hun ideeën voor de nieuwe speeltuin. Dank daarvoor! We hebben alle ideeën zo veel mogelijk in twee verschillende ontwerpen voor de speeltuinen verwerkt. 

Uit de stemmen is gebleken dat voor beide speeltuinen het tweede ontwerp het meest geliefd is bij de kinderen en ouders. Hieronder ziet u voor de speelplaatsen De Vroedschap en Korenmeter het definitief ontwerp.

Korenmeter

Ontwerp 2 - Korenmeter.pdf

2D ontwerp Korenmeter.pdf

De Vroedschap

Ontwerp 2 - De Vroedschap.pdf

2D ontwerp De Vroedschap.pdf

Hieronder kunt u een filmpje over de speelplaatsen bekijken.
Huidige speelplaatsen

foto van speelplaats De VroedschapSpeelplaats De Vroedschap

Speelplaats De Korenmeter

Locatie speelplaatsen

Plattegrond van projectgebiedHoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl