Speelplaats Claude Monetstraat

Samen nadenken over de nieuwe speelplaats!

De speelplek aan de Claude Monetstraat in Zaandam gaan wij vernieuwen. Wij voeren de werkzaamheden eind januari-begin februari uit. Slechte weersomstandigheden als vorst, sneeuw en hevige regenval kunnen van vertragende invloed zijn. De speeltuin is geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar. 

Bewonerskaart Claude Monetstraat.pdf

Definitief ontwerp


Aan de hand van de ingestuurde ideeën, tekeningen, foto’s en plaatjes van mooie speelplekken hebben wij twee ontwerpen gemaakt. U kon tot 31 maart stemmen op een van de ontwerpen. De keuze is gevallen op ontwerp 1 (A).

Door te klikken op de afbeelding  kunt u de afbeelding vergroten.


Uitleg ontwerp:

  • Het getekende water is een wadi. Dat is een ondiepe greppel, die regenwater opvangt bij veel regenval en een maximale waterdiepte heeft van 30cm. Deze staat binnen 3 dagen weer droog. Wij doen dit om minder regenwater naar het riool af te voeren en meer aan de grond te geven. De diversiteit van het gras wordt daarmee versterkt en het riool minder belast
  • Er komen meer bomen terug dan er voorheen stonden
  • Het heuvelglijbaantje schuift tegen de waterspeelplek aan
  • De ondergrond van de speeltoestellen zijn gedroogde houtsnippers van de firma Dekowood
  • Alleen bij de waterspeelplek komt speelzand. Het water wordt van 20 meter diep opgepompt.
  • Er komen nog wat bankjes en afvalbakken en men kan ook zitten op de boomstammen.
  • De realisatie zal in januari 2022 plaats vinden, omdat in de periode augustus-december 2021 de plek wordt gebruikt als depot voor de rioolwerkzaamheden.
  • De schommels krijgen 2 speciale zitjes voor de kleuters.
  • De moestuin wordt door de bewoners gebruikt en beheerd.

De uitvoering wordt mogelijk uitgesteld om de werkzaamheden in de straten aan te sluiten. Het terrein zal dan tijdelijk een depot zijn tot eind 2021 of begin 2022.Locatie speelplaats


In de bewonerskaart hebben wij aangegeven dat de speelplaats van ligging zou veranderen, maar vanuit de vele reacties van bewoners is gevraagd om de speelplaats op de huidige plek te laten. In onderstaande ziet u de nieuwe indeling met paden tussen de Van der Helsstraat/Claude Monetstraat.

Op onderstaande afbeelding ziet u de huidige locatie van de speelplaats.

Locatie speelplaats


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl