Opknappen Reint Laan Junior Brug

Op deze pagina vindt u meer informatie over de planning en omleidingsroutes van dit project. 

Dit gaan we doen

De Reint Laan Junior Brug in Assendelft krijgt een opknapbeurt. De brug krijgt onder andere een nieuwe besturingsinstallatie. De werkzaamheden zijn vooral in de kelder van de brug. Wij verwachten dan ook weinig geluidsoverlast voor de omgeving.

Soms is het nodig om een rijbaan of de hele brug tijdelijk af te sluiten. Dit doen we om de technische werkzaamheden veilig uit te voeren. We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Wanneer?

Dit project is in 2021 succesvol afgerond.

Vervangen fietspad parallel aan de Noorderveenweg

In combinatie met de werkzaamheden aan de Reint Laan Junior brug gaan wij het asfalt van het fietspad vervangen parallel aan de Noorderveenweg te Assendelft (S154). Het betreft de gedeeltes van het fietspad tussen de Middel in Westzaan tot de Dorpsstraat in Assendelft inclusief de aansluiting met de Vaartdijk en vanaf de Dorpsstraat tot aan de Parkrijklaan. De werkzaamheden kunnen namelijk tegelijk met de afsluiting van de Reint Laan Junior brug worden uitgevoerd. Hierdoor duurt de overlast voor de weggebruiker zo kort mogelijk. 

Afsluiting van de brug & Noorderveenweg

Eerder hebben wij  andere data gecommuniceerd over de afsluiting van de brug. Vanwege de combinatie aan werkzaamheden met de Noorderveenweg zijn beide wegen niet te bereiken voor auto- en fietsverkeer van:

maandag 29 november 07:00 uur t/m zaterdag 11 december 6:00 uur.

Er geldt dan een omleidingsroute. Ambulances, brandweer en politie kunnen als dat nodig is over het afgesloten werkterrein rijden. Schepen hoger dan 5 meter kunnen van 1 november 2021 tot en met 13 december niet onder de brug door. 

Omleidingsroute auto's Reint Laan Junior brug.pdf

Omdat de Noorderveenweg is afgesloten voor autoverkeer kan de omleiding voor fietsers gedeeltelijk via de Noorderveenweg plaatsvinden. Hoe de omleiding exact loopt kunt u zien op de plattegronden hieronder. 

Omleidingsroute fietsers Noorderveenweg 1.pdf

Omleidingsroute fietsers Noorderveenweg 2.pdf

Zo laten we van ons horen

De onderstaande bewonersbrief is verstuurd aan de bewoners in de omgeving. 


Bewonersbrief Reint Laan Junior brug 01-10-21.pdfZo kun je ons bereiken


Voor vragen over de brug

Bel met het telefoonnummer 14 075 en vraag naar de heer R. Zeevenhooven, projectleider van het werk. Of stuur een mail naar r.zeevenhooven@zaanstad.nl

Voor vragen over het fietspad

Bel met het telefoonnummer 14 075 en vraag naar de heer A. Reddering, projectleider van het werk. Of stuur een mail naar a.reddering@zaanstad.nl.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl