Prins Hendrikkade

De kade langs de Burcht en Prins Hendrikkade gaan wij vervangen. Op deze pagina leest u hier meer over.

Dit gaan we doen

Het betonnen dek langs het water bij de Burcht en de Prins Hendrikkade tot aan Kattegat gaan wij verwijderen. In plaats daarvan komt er een stalen damwand met een betonnen rand erop.

Deze damwand sluiten wij anders aan op het sluishoofd, zodat de trap van het sluishoofd aansluit op de nieuwe bestrating. De ruimte tussen de nieuwe damwand en de rijweg vullen wij op met grond. Dit krijgt tijdelijk een grotere hoogte, zodat de aangevulde grond in korte tijd voldoende compact wordt. Later brengen wij de bestrating aan.

Hier werken wij

De werkzaamheden voeren wij grotendeels vanaf het water worden uit. Maar wij werken ook vanaf het land. In een zone van 20m breed vanaf Wilhelminastraat tot Kattegat vinden de werkzaamheden plaats.

Wanneer?

Wij streven ernaar de werkzaamheden in 2025 en 2026 te laten plaats vinden. Op dit moment is er een Voorlopig Ontwerp van de nieuwe kade.

Bomen

Langs de rijweg van de Prins Hendrikkade staan een aantal bomen. Het is nog niet zeker of deze bomen kunnen blijven staan in het kader van de werkzaamheden.

Zo laten wij van ons horen

Wij zijn in gesprek met bewoners in de directe omgeving van de kade. Wij hebben het Voorlopig Ontwerp met hen gedeeld.

 

Voorlopig informeren wij u via deze website over de voortgang. Later zal de aannemer u informeren over de uitvoering van de werkzaamheden. 


Zo kunt u ons bereiken

Bel met het gemeentelijke telefoonnummer 14 075 en vraag naar de Vic Besnard, projectleider, of stuur een mail naar PHkade@zaanstad.nl


Wilt u meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl