Prins Hendrikkade

De kade aan de Voorzaan is oud en moet vervangen. De parkeerplekken verplaatsen wij naar de straat. Op deze pagina lees je meer over dit project.

De oever van de Voorzaan langs de Burchtkade en de Prins Hendrikkade is een kade met een betonnen dek. De kade is oud en neemt in sterkte af. We maken daarom een nieuwe kadeconstructie.

Dit gaan we doen

  • We heffen de parkeerplaats Prins Hendrikkade op
  • We maken nieuwe parkeervakken langs de rijweg van de Prins Hendrikkade 
  • We kappen 4 bomen en plaatsen er 4 terug in bakken.
  • Bewoners kunnen een gratis parkeervergunning aanvragen om op de Burcht te parkeren.

Waar werken we?

Plattegrond van projectgebied

Dit is de overweging

De sterkte van de betonnen kade neemt af. Daarom vervangen wij de kade in 2022. Om mogelijke ongelukken te voorkomen moet het gewicht van auto’s worden weggenomen.

Langs de Prins Hendrikkade is plek voor circa 180 auto’s: 80 van bewoners en 100 van bezoekers. In de nieuwe situatie is ruimte voor de 80 auto’s van de bewoners.

Bezoekers zullen blijven komen en parkeerplekken van bewoners bezetten. Daardoor kunnen straks bewoners niet altijd dicht bij huis parkeren. Daarom worden bewoners in de gelegenheid gesteld om middels een vergunning op de Burcht te parkeren.

Verwijderen bomen

Voor de aanleg van die parkeerplekken is het nodig om 4 bomen te kappen. Daarvoor zijn de slechtste bomen uitgekozen. De bomen worden vervangen door bomen in bakken. Die bomen planten we later in de vaste bodem.

Voor het verwijderen van de bomen is een kapvergunning verleend.

Kapvergunning 23-3-2021.pdf


Wij willen graag uw mening

Wij hebben een voorlopig ontwerp gemaakt. Dit is gemaakt op basis van de mogelijkheden van de huidige situatie: een rijweg met bomen en weinig ruimte voor parkeren.  Wij stellen u tot 4 april 2021 in de gelegenheid uw reactie te geven op het ontwerp.


Voorlopig Ontwerp 23-3-2021.pdf


Als u ideeën of aanvullingen op het ontwerp heeft, dan kunt u deze invullen via het digitale reactie formulier onder aan deze pagina.


 Wij verzamelen alle reacties en hiervan maken wij een vraag & antwoord overzicht. Ideeën en aanvullingen passen wij, als het kan, in het ontwerp aan. Het bijgewerkte ontwerp en vraag & antwoord overzicht plaatsen wij ook hier op de website.

Vanwege het corona virus kan er geen inloopavond plaatsvinden en kunt u het ontwerp digitaal bekijken.

Foto van de Prins Hendrikkade

Wanneer?

Wij willen het ontwerp 26 april 2021 gereed hebben. Daarna maken wij een bestek om prijzen aan te vragen bij aannemers. De werkzaamheden kunnen dan in juni en juli 2021 plaatsvinden.Zo laten we van ons horen

Tijdens de voorbereiding van dit project informeren wij bewoners en belanghebbenden 3 keer.

Brief 1 – beperken aslast

Deze brief is op 8 januari verstuurd:

Bewonersbrief kadevernieuwing 08-01-2021.pdf


Brief 2 – nieuwe parkeersituatie

In deze brief laten wij u weten hoe wij de parkeersituatie gaan wijzigen en welke maatregelen wij daarbij nemen. U wordt uitgenodigd om het plan te bekijken en daarop een reactie te geven. Dit gebeurt via het reactieformulier op deze pagina. De brief is op 23 maar verstuurd:

Bewonersbrief VO en P-vergunning 23-3-2021.pdf


Brief 3 - uitvoering

In deze brief laten wij u weten welke werkzaamheden aan de aannemer worden opgedragen en hoe de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd.


Daarna informeert de aannemer u verder over de uitvoering van de werkzaamheden. 


Zo kunt u ons bereiken

Bel met het gemeentelijke telefoonnummer 14 075 en vraag naar de Vic Besnard, projectleider, of stuur een mail naar PHkade@zaanstad.nl


Wilt u meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl