Noordeinde

We gaan de Noorddijk en het Noordeinde, tussen de Ned Benedictweg en de Zaanstroom, opnieuw inrichten. Op deze pagina vindt u meer informatie over dit project.

Dit gaan we doen

We gaan de Noorddijk en het Noordeinde, tussen de Ned Benedictweg en de Zaanstroom, opnieuw inrichten. De rijweg is nu ruim 7 meter breed. Om de snelheid te verlagen, versmallen we de rijweg naar 5 meter. Ook worden er drempels en verkeersplateaus aangelegd om de snelheid terug te brengen naar 30km/uur.

De Noorddijk en het Noordeinde maken onderdeel uit van het historisch lint. Dat wil zeggen dat Gemeente Zaanstad graag de oude identiteit zichtbaar wil houden of maken. Meer informatie hierover vindt u op Home - Zaanse linten, dijken en paden (zaanstad.nl). Om dit bijzondere karakter vorm te geven, komen er bijzondere straatstenen in de weg te liggen. Zogenaamde gebakken stenen in plaats van betonstraatstenen.

Wanneer?

Wij starten begin 2022 met de werkzaamheden. Dit voeren we tegelijk uit met de bestrating van de woningbouw. Zo is er maar één keer overlast. 

Wilt u meer informatie over de nieuwbouw aan het Noordeinde? Klik dan hier. 

Wij willen graag uw mening

Wij hebben een een voorlopig ontwerp  gemaakt. Omdat er nu geen inloopavond kan plaatsvinden presenteren wij het ontwerp via het onderstaande filmpje. Via de onderstaande knoppen kunt u het ontwerp bekijken.


Voorlopig Ontwerp - inclusief woningbouw 29-03-21.pdf


Voorlopig Ontwerp - Noorddijk en Noordeinde 29-05-20.pdf


Presentatietekening 29-05-20.pdf


Uw reactie op het voorlopig ontwerp

U  heeft uw ideeën of aanvullingen op het ontwerp  t/m 11 april 2021 in kunnen vullen via het digitale reactie formulier.


 Wij verzamelen alle reacties en hiervan maken wij een vraag & antwoord overzicht. Ideeën en aanvullingen passen wij, als het kan, in het ontwerp aan. Het bijgewerkte ontwerp en vraag & antwoord overzicht plaatsen wij ook hier op de website.

Het ontwerp is daarna definitief, wat uitgangspunt zal zijn voor de uiteindelijke uitvoering.

Zo laten we van ons horen

Bewonersbrief 25-03-21.pdf

Van de reacties die wij ontvangen, maken we een samenvatting. De vragen voorzien wij van een reactie en plaatsen deze op de website.

Voordat de werkzaamheden in 2022 starten, informeren wij u op tijd.

Zo kunt u ons bereiken

Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente. Bel telefoonnummer 14075 en vraag naar Marcel Strating.

Wilt u meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl