Kruispunten Prunuslaan en Witte Veerstraat

Wij passen de kruispunten van de Provincialeweg met de Witte Veerstraat en de Prunuslaan aan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Op deze pagina leest u meer over dit project. 

Dit gaan we doen

De kruispunten krijgen er rijstroken en verkeerslichten bij. Hierdoor kunnen verkeersdeelnemers veilig van de Provinciale weg afslaan of juist invoegen.

De Provincialeweg  heeft geen aparte rijstroken voor afslaand verkeer naar de Prunuslaan. Uit beide richtingen (vanuit Wormerveer en vanuit Zaandam) voegen wij rijstroken voor afslaand verkeer toe.

Naar de Witte Veerstraat heeft de Provinciale weg één rijstrook rechtsaf voor afslaand verkeer komend vanaf Zaandam. Daar voegen wij een rijstrook toe voor linksaf, komend vanuit Wormerveer.

Langs de Provinciale weg ligt aan de kant van het spoor een fietspad voor doorgaand fietsverkeer. We zien dat veel mensen uit de wijk het fietspad gebruiken. Daarom krijgt het kruispunt aan beide kanten een fietsoversteek. 

Beide kruispunten krijgen verkeerslichten. Op het kruispunt Prunuslaan worden ook de fietsers met verkeerslichten geregeld.

Klik op onderstaande afbeelding voor de locatie van de kruispunten.

locaties kruispunten


Wanneer?

Kruispunt Prunuslaan is in 2023 uitgevoerd en inmiddels in gebruik.

Kruispunt Witte Veerstraat wordt aangepast tussen 26 februari en 1 mei 2024. Tijdens de werkzaamheden sluiten wij het verkeer uit de wijk af. Op de Provincialeweg is er tijdens de werkzaamheden in beide richtingen slechts één rijbaan beschikbaar. Eerst passen we de westelijke rijbaan (spoorzijde) aan en rijdt het verkeer over de oostelijke (zijde Witte Veerstraat) rijbaan. In maart rijdt het verkeer over de westelijke rijbaan en passen we de oostelijke rijbaan met de aansluiting Witte Veerstraat aan. Als het weer meewerkt, is het kruispunt in mei weer in gebruik.

De ontwerpen zijn nu klaar

Op dinsdag 1 november  was de inloopavond .  Hier hebben wij de plannen aan u voorgelegd. U heeft tot eind november 2022 uw reactie digitaal aan ons kunnen doorgeven.  Na het voorlopig ontwerp hebben wij het ontwerp definitief gemaakt. Klik hieronder voor de ontwerptekeningen.

Definitief Ontwerp Witte Veerstraat 1-6-23 .pdf

Definitief Ontwerp Prunuslaan 1-6-23.pdf

Uw reacties

Hieronder ziet u een overzicht van veel voorkomende vragen en onze antwoorden hierop.

Vraag en Antwoord 01-11-22.pdf


Zo laten we van ons horen

De bewoners uit de omgeving hebben de onderstaande bewonersbrief ontvangen.

Bewonersbrief uitstel werkzaamheden 13-7-23.pdf


Bewonersbrief start 13 -6-23 .pdf

 

Bewonersbrief uitnodiging inloopavond 5-10-22.pdf


Zodra het ontwerp klaar is, ontvangen bewoners een tweede bewonersbrief.

Voordat wij starten met het werk komt er een nieuwe informatiebrief van de aannemer over de precieze planning.

Zo zijn we te bereiken

Bel met telefoonnummer 14 075 en vraag naar mij, Victor Besnard of stuur een email naar v.besnard@zaanstad.nl.

Foto van projectleider Victor Besnard

Wilt u meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl