Elektrabuurt

Op deze pagina leest u meer over de herinrichting van de Gouda-, Tuin- en Jan Waalstraat

De openbare ruimte van de Tuin-, Gouda- en Jan Waalstraat is aan vervanging toe. De inrichting voldoet niet meer aan de huidige eisen en de bestrating is versleten en op plaatsen verzakt. Voorafgaand aan de herinrichting zijn de nutsbedrijven (Gas/Water/Elektra) in de buurt aan het werk geweest. Zij hebben onder andere de water- en gasleidingen vernieuwd. 

Dit gaan we doen

Aannemer Van der Veekens legt een nieuw regenwaterriool aan en brengt nieuwe bestrating aan. In de Jan Waalstraat vernieuwen zij het bestaande riool helemaal. Daarnaast planten wij nieuwe bomen en vervangen wij de lichtmasten. 

Door het aanleggen van een apart hemelwaterriool wordt het regenwater apart van het vuile huishoudelijke afvalwater afgevoerd. Het nieuwe hemelwaterriool komt hoger te liggen dan het bestaande riool. Hierdoor zijn er tijdens het plaatsen minder risico's zijn op schades aan bomen en woningen. Het hemelwater zal via een nieuwe leiding in het Achterpad uitkomen in de Sluissloot.

Waar werken we?

U kunt hieronder het projectgebied zien.

Projectgebied.pdf


Wanneer?

De meeste werkzaamheden zijn in 2022 succesvol afgerond.

Er zijn zakkingen ontstaan in de nieuw gelegde PVC rioolbuizen

In de afbeelding hieronder ziet u om welk deel het precies gaat. Na inspectie bleek dat dit riool op plaatsen is verzakt en niet voldoet aan de eisen. Omdat het riool vele jaren goed moet werken, gaan wij hier wat aan doen. Wij verwachten dat deze zakkingen in het PVC riool een blijvend probleem is. Daarom gaan wij dit stuk riool in beton uitvoeren. We verwijderen het PVC riool en we leggen een gefundeerd betonriool aan.

Helaas zijn er problemen ontstaan met het bedrijf die de betonnen rioolbuizen levert. Wij zijn daarom opzoek gegaan naar een andere leverancier. Dit heeft een grote vertraging veroorzaakt. Daarnaast zijn de levertijden van de rioolbuizen de laatste maanden flink opgelopen (de Corona situatie is hier mede schuldig aan). Dit betekent dat het in 2022 niet meer lukt om het betonriool aan te leggen. 

Kaart Elektrabuurt

Definitief ontwerp

U kunt hieronder het definitieve ontwerp bekijken.

Definitief Ontwerp 12-11-18.pdf
Zo laten we van ons horen

De onderstaande brieven zijn aan de bewoners verstuurd:

Bewonersbrief start werkzaamheden Goudastraat 26-09-22.pdf

Bewonersbrief rioolwerk Jan Waalstraat uitgesteld 26-11-21.pdf

Bewonersbrief rioolwerk Jan Waalstraat 23-07-21.pdf

Zo kun je ons bereiken

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Rene Bien via het  informatienummer 14 075. Of mail naar R.Bien@zaanstad.nl.


Wil je meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. 

Archief

Bewonersbrief start werkzaamheden 20-07-20.pdf

Voorlopig Ontwerp 06-07-18.pdf

Overzicht Vraag en Antwoord 06-07-18.pdf


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl