Elektrabuurt

Op deze pagina leest u meer over de herinrichting van de Gouda-, Tuin- en Jan Waalstraat

De openbare ruimte van de Tuin-, Gouda- en Jan Waalstraat is aan vervanging toe. De inrichting voldoet niet meer aan de huidige eisen en de bestrating is versleten en op plaatsen verzakt. Voorafgaand aan de herinrichting zijn de nutsbedrijven (Gas/Water/Elektra) in de buurt aan het werk geweest. Zij hebben onder andere de water- en gasleidingen vernieuwd. 

Dit gaan we doen

Aannemer Van der Veekens legt een nieuw regenwaterriool aan en brengt nieuwe bestrating aan. In de Jan Waalstraat vernieuwen zij het bestaande riool helemaal. Daarnaast planten wij nieuwe bomen en vervangen wij de lichtmasten. 

Door het aanleggen van een apart hemelwaterriool wordt het regenwater apart van het vuile huishoudelijke afvalwater afgevoerd. Het nieuwe hemelwaterriool komt hoger te liggen dan het bestaande riool. Hierdoor zijn er tijdens het plaatsen minder risico's zijn op schades aan bomen en woningen. Het hemelwater zal via een nieuwe leiding in het Achterpad uitkomen in de Sluissloot.

Waar werken we?

U kunt hieronder het projectgebied zien.

Projectgebied.pdf


Wanneer?

Aannemer Van der Veekens start op 14 september 2020 met het opknappen van de Gouda-, Tuin- en Jan Waalstraat. De werkzaamheden zullen naar verwachting duren tot februari of maart van 2021. De aannemer houdt u op de hoogte over de voortgang van het werk.

Definitief ontwerp

U kunt hieronder het definitieve ontwerp bekijken.

Definitief Ontwerp 12-11-18.pdf

Overlast

De ruimte in de buurt is beperkt. Wij hebben de aannemer gevraagd om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Het vinden van een parkeerplek zal tijdens de uitvoering moeijker worden. De aannemer mag daarom maar over beperkte lengte het straatwerk opbreken.  De woningen blijven altijd bereikbaar per voet, per fiets en voor nood- en hulpdiensten.Zo laten we van ons horen

Op dinsdag 21 juli 2020 is onderstaande bewonersbrief verspreid aan de bewoners van de Gouda-, Tuin-, en Jan Waalstraat.

Bewonersbrief start werkzaamheden 20-07-20.pdf

Zo kun je ons bereiken

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer R. Bien via het gemeentelijke informatienummer 14 075. Of mail naar R.Bien@zaanstad.nl.

Wil je meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. 

Archief

Voorlopig Ontwerp 06-07-18.pdf

Overzicht Vraag en Antwoord 06-07-18.pdf


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl