Busbrug De Binding

Blijf via deze pagina op de hoogte  over de aanleg van de rotondes en de bijbehorende maatregelen rondom busbrug De Binding.

Busbrug De Binding

Bij Busbrug De Binding gaat aannemer Strukton Civiel West vanaf maandag 8 april tot vrijdag 5 juli aan de slag. Aan beide zijden van de brug worden rotondes aangelegd. Ook worden de fietspaden geasfalteerd.  Het aanleggen van de rotondes staat los van een eventuele 24-uurs openstelling van de busbrug. Het gaat om verbeteringen die altijd zinvol zijn. 

 

Verder houden wij u op de hoogte via Facebook en Instagram (zoek op buitengewoondebinding). Ook op de borden die de aannemer langs de weg zet staat de laatste informatie.


Meer weten?

Poster de Binding.pdf

Bewonersbrief werkzaamheden busbrug.pdf

Bijlage 1 - Fasering.pdf

Kijk voor meer achtergrondinformatie op: 

www.zaanstad.nl
Informatie

Tijdens de werkzaamheden blijft De Binding zo veel als mogelijk open voor het verkeer. Het spitsverbod voor doorgaand verkeer blijft gelden. Op een aantal momenten worden op De Binding werkzaamheden uitgevoerd waardoor er voor gemotoriseerd verkeer tijdelijk geen of beperkt doorgaand verkeer mogelijk is:                                                                              

Vragen voor de aannemer?      

               

 Vanaf 10 april houdt de aannemer iedere woensdag tussen 10:00 en 11:00 uur een inloopspreekuur. Heeft u een vraag of opmerking, dan bent u van harte welkom. Het inloopspreekuur wordt gehouden in de bouwkeet aan de Houtveldweg.                                                                                                                                                                        In de Deen (Molenwerf 24, Koog aan de Zaan) en Albert Heijn  (Langeweide 77, Zaandam)  liggen folders met informatie over de werkzaamheden.

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk onderstaand document.


Eindresultaat 

Andere vragen?

Neem contact op met de contactpersoon van de aannemer, John-Paul van der Gracht, via 06-22388758.

De projectleider van de gemeente is Marcel Strating. Je kunt contact met hem opnemen via debinding@zaanstad.nl of bel met Marcel
via telefoonnummer 14 075.

Terugblik

Tijdens de inloopavond op 15 januari 2018 presenteerde de gemeente het eerste ontwerp. De reacties die wij ontvingen, zijn meegenomen in het definitieve ontwerp.

De belangrijkste voorstellen voor verbetering zijn:

  1. Het asfalteren van de fietspaden.
  2. Het aanpassen van de kruising Houtveldweg met de Hensbroekstraat;
  3. Het maken van een rotonde op de kruising De Wildeman/De Glazenmaker met De Binding;
  4. Het maken van een rotonde op de kruising Houtveldweg met De Binding;
  5. De Houtveldweg ten westen van De Binding (richting Westenwindpad) wordt aanwezen als woonstraat (30km/uur). Fietsers rijden over de rijbaan zodat het naastliggende fietspad kan worden opgeheven;
  6. Ter hoogte van de Betje Wolfstraat komen verkeerseilandjes zodat fietsers en voetgangers halverwege even kunnen stoppen om De Binding over te steken;
  7. Op de Houtveldweg, vlakbij de Weiteveen, komt een verkeersdrempel
Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl