Herinrichting Burgemeester Vijlbriefstraat e.o.

Wij gaan de Burg. Vijlbriefstraat en omgeving opnieuw inrichten. 

Dit gaan we doen

Het riool is oud en gaan wij vervangen. Ook de straat zelf is aan vervanging toe. Daarnaast vervangen wij de lantaarnpalen.  Dit combineren wij in 1 werk, zodat alles vervangen is als wij klaar zijn.

De beide bruggen in het gebied zijn goed. Hier gaan wij geen werk aan verrichten.

U woont naast een natuurgebied. De meervleermuis vliegt hier. Wij passen de lantaarnpalen langs het water aan zodat de meervleermuis geen last van het licht heeft.

Groen

Wij vinden het belangrijk om de wijk groener te maken. Daarom laten wij de bomen onderzoeken op hun gezondheid. Wij proberen alle bomen te laten staan en zelfs 10 extra bomen te planten. Waar de extra bomen komen zijn wij nog aan het beoordelen. De nieuwe bomen moeten op een plek komen die nu te warm is. Over de locatie hiervan mag u ook ideeën inbrengen. 

Een aantal groenvakken in de buurt zijn nog niet vernieuwd. Die richten wij opnieuw in. Het gaat om de vakken rondom de voetbalkooi en de strook tegenover Burgemeester Verstegenstraat 81 t/m 97.

Projectgebied

Hieronder ziet u precies het gebied waar wij gaan werken. Als u op de afbeelding klikt wordt deze groter. 

Projectgebied Burg. Vijlbriefstraat e.o.

Speelplaats Burg. Verstegenstraat

De speelplek aan de Burgemeester Verstegenstraat gaan wij vervangen. Hiervoor komt een apart ontwerp. Het werk aan de speelplek gaat wel gelijk met het overige werk. Hierover volgt later meer informatie.

Wanneer?

Wij verwachten het werk in het eerste kwartaal van 2025 uit te voeren. 

Voor de start van het werkt ontvangt u een brief van de aannemer met alle details over de werkzaamheden.

Wij willen graag uw mening

Om een ontwerp te maken horen wij graag vooraf wat er leeft in de wijk. Welke positieve punten in de openbare ruimte mogen blijven en wat kan er beter? Dit kan bijvoorbeeld gaan over de bestrating en het groen.

Reageren was mogelijk tot 10 september 2023

Met de ontvangen reacties maken wij een voorlopig ontwerp. Wij zullen op een vraag- en antwoordformulier overzichtelijk beschrijven wat we met uw opmerkingen hebben gedaan. Dit formulier komt later naast het ontwerp op deze website te staan. 

Voorlopig ontwerp

De eerste schetsen zijn klaar in het 4e kwartaal van 2023. Zodra het voorlopig ontwerp klaar is komen wij naar de buurt toe. Wij laten u het ontwerp zien en horen graag uw mening.  Hierover ontvangt u op dat moment een brief. 

Definitief ontwerp

De ideeën die wij ophalen verwerken wij in het definitieve ontwerp. Wij geven de buurt uitleg over welke ideeën wij wel en niet verwerken en waarom.

Daarna maken wij het technische ontwerp en zoeken we een geschikte aannemer. In deze periode hoort u niet veel van ons. Vragen staan altijd vrij en u kunt altijd contact met ons opnemen.

Burg. Vijlbriefstraat


Zo laten we van ons horen

Brief ideeën ophalen bewoners Burg. Vijlbriefstraat e.o 27-07-23.pdf

Belangrijke algemene informatie

Heeft u vragen over het ophogen van de straat, uw huisaansluiting of ingebruikgenomen gemeentegrond? Op de pagina Algemene informatie - Buitengewoon Zaanstad vindt u meer informatie.

Wilt u meer weten over hoe een project tot stand komt? Klik hier voor onze informatiepagina. 

Zo zijn wij te bereiken

Voor vragen aan de gemeente kunt u bellen met telefoonnummer 14075 en vraag naar Nicolet Zeeuw, projectleidster van het werk. U kunt ook een mail sturen naar n.zeeuw@zaanstad.nl

Foto van projectleidster Nicolet Zeeuw


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl