Zevenentwintig kerstbomen doen Zaanstad stralen

Zevenentwintig kerstbomen doen Zaanstad stralen

1 december 2022

Het is ’s avonds al weer vroeg donker. Nog maar een paar weken en dan is het al weer Kerstmis. Om wat licht in de donkere dagen te scheppen, hebben de gemeente Zaanstad, Germieco en de Klaver Giant Groep de handen ineen geslagen. Zij zetten op 26 plekken in Zaanstad, vijf meter hoge kerstbomen met lampjes neer.

Projectleider Cees Fleur van de gemeente Zaanstad vertelt: ’Samen met Germieco en de Klaver Giant geven we rondom de feestdagen de openbare ruimte een impuls. Bij verzorgingshuizen, bij het Zaans Medisch Centrum en op nog een aantal andere plekken, komen vijf meter hoge kerstbomen met lampjes. Germieco gaat de bomen planten. Klaver Giant zorgt voor het plaatsen van de lampjes. Bij het Zaans Medisch Centrum staan twee bomen, één aan de voorkant en één aan de achterkant.

Tot januari genieten van de bomen

Wethouder Wessel Breunesse, van Openbare Ruimte, gaf op 30 november het startsein door de lichtjes van de kerstbomen bij het ZMC te ontsteken. Germieco verankert de bomen, door het aanbrengen van een betonplaat op de grond. De verlichting bestaat uit LED- en traditionele lampen. De lampjes sluit de Klaver Giant Groep aan op de straatlantaarns. De lampen blijft ook ’s nachts aan De bomen blijven tot begin januari staan.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl