Skatepark Jagersveld geopend

 

Er kan geskatet worden op de nieuwe baan in het Jagersveld

 

Het nieuwe skatepark op het Reitdiep in het Jagersplas in Zaandam is klaar. Op zondag 19 november opende wethouder Openbare Ruimte Wessel Breunesse de nieuwe baan.

 

Het skatepark is gekomen op de plek waar tot voor kort de halfpipe stond. Deze was volledig versleten. De gemeente stelde geld beschikbaar voor het bouwen van het nieuwe skatepark. De gemeente vindt het namelijk belangrijk dat er in Zaanstad plaatsen zijn die uitnodigen tot sporten en ontspannen. Een paar jongeren maakten een eerste ontwerp. Michael Groenewegen van skatepark Noord (Amsterdam) werkte dat ontwerp verder uit. Na goedkeuring hiervan door de gemeente, ging hij met een aantal ervaren bouwers aan de slag. Het was een behoorlijke klus. Zo moesten zij eerst de grond afgraven, voordat ze konden beginnen met het bouwen van het park.


Voor iedereen een uitdaging

De nieuwe baan biedt voor zowel ervaren als minder geoefende skaters voldoende uitdagingen. Iedereen met een skateboard, een BMX-fiets, step of rollerskates kan hier terecht. Als materiaal is er gekozen voor glad beton. Daarmee kan het skatepark jaren mee en kunnen vele generaties hiervan genieten.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl