Pluktuin in Jagersveld

Pluktuin in Jagersveld

9 maart 2022
Zo’n 30 bewoners van ’t Kalf in Zaanstad willen graag een pluktuin beginnen in het Jagersveld. De gemeente heeft samen met deze initiatiefnemers naar een geschikte plek hiervoor gezocht. Naast het Kalverpad en tussen het Kuikenpad, het Buinerdiep en de Nagouw, kwam als meest geschikte plaats uit de bus. Bewoners willen hier zo’n 200 fruitbomen en bessenstruiken aanplanten.

De bewoners zorgen zelf voor het onderhoud van de bomen en struiken. Het gaat om een strook, met een oppervlakte van ongeveer zo’n 2.000 vierkante meter. Rondom de pluktuin komt een haag, waardoor de pluktuin een groen aanzien krijgt. De pluktuin is openbaar toegankelijk. 

Hulp bij aanleg

De bewoners krijgen bij de aanleg van de tuin hulp van de gemeente. We brengen kennis in en helpen met het zorgen dat de grond geschikt is voor het planten van bomen en struiken. Deze locatie is ook in beeld als één van de drie plekken, waar een camperplaats kan komen. Daar houden we nu al rekening mee. Dit voorjaar voert de gemeente de voorbereidende werkzaamheden voor de pluktuin uit. Later dit jaar vindt een nader onderzoek naar de aanleg van de camperplaats plaats. Valt de keuze voor de camperplaats op deze plek? Dan gaan we in overleg met de initiatiefnemers om te kijken hoe beide ontwikkelingen in te passen zijn.

 

Op deze foto zie je de locatie waar de pluktuin komt.Op deze locatie komt de pluktuin

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl