Onderzoek over wijkonderhoud: afval grootste ergernis

Onderzoek over wijkonderhoud: afval grootste ergernis

15 maart 2022
De gemeente hield eind 2021 een (online) onderzoek over het onderhoud van de openbare ruimte. Zij wilde graag weten wat Zaankanters daarin belangrijk vinden. De uitkomsten van dit onderzoek zijn inmiddels bekend. De grootste ergernissen van bewoners waren afval, zwerfafval en rommel rond ondergrondse containers. 

Bijna 3.000 bewoners deden mee met dit onderzoek. Dit laat zien dat Zaankanters betrokken zijn bij de inrichting, aanleg en onderhoud van de openbare ruimte. Dat is niet vreemd, want de openbare ruimte is van iedereen en iedereen maakt er gebruik van.

Resultaten

Behalve dit onderzoek zijn in februari ook vier gesprekken gevoerd met bewoners uit Saendelft en Zaandam-Zuid over het onderhoud van de openbare ruimte. Ook uit deze gesprekken bleek dat afval, zwerfvuil en rommel rond ondergrondse afvalcontainers de grootste ergernissen zijn. De uitkomsten van het onderzoek gaan later dit jaar naar de gemeenteraad. Zij maken uiteindelijk de keuzes over hoe de gemeente onderhoud uitvoert en hoeveel geld ze daar aan uit kan geven.

Klik op onderstaande knop om de resultaten van het onderzoek te bekijken.

Resultaten enquĂȘte 

Op deze foto zie je een medewerker van de onderhoudsploeg

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl