Nieuwe prullenbakken in het Jagersveld

 

Nieuwe prullenbakken in het Jagersveld

Als het water, de stranden en de ligweides schoon zijn van zwerfafval en hondenpoep, kan iedereen in het Jagersveld onbezorgd genieten van een dagje uit. Daarom staan overal in dit recreatiegebied prullenbakken. Deze zijn versleten en aan vervanging toe. De gemeente gaat hier alle prullenbakken vervangen door minicontainers. Dit gebeurt tussen 17 en 28 juli. Wij proberen de overlast voor u zo veel mogelijk te beperken.

Hondenpoep mag, in een zakje, ook in de nieuwe afvalbakken. Daarom halen we de aparte hondenpoepbakken weg. We zetten de prullenbakken op plaatsen neer, die goed bereikbaar zijn voor bezoekers en medewerkers van de gemeente die de afvalbakken legen. 

Voordelen nieuwe bakken
Het belangrijkste voordeel van de nieuwe bakken, is dat hier meer in kan. Ze hebben  een hogere capaciteit/volume dan de oude. Ook zijn de aanschaf- en reparatiekosten lager dan de huidige bakken. Tussen Kerst en Oud en Nieuw sluit de gemeente vaak bakken af, of haalt ze tijdelijk weg, om vuurwerkschade te voorkomen. Het weghalen kan bij deze nieuwe bakken gemakkelijker, dan bij de huidige bakken.

Waarom vervangen we de bakken midden in de zomer?
Het plaatsen van de bakken gebeurt midden in de zomer. Dat doen we omdat de grond nu droog is en we dat moeten doen met een zware auto.. Als de grond te nat is kunnen we de plaatsen, waar we de bakken willen neerzetten niet goed bereiken en zouden we de grond stuk rijden. Nu kunnen we met de auto dichter bij de bakken komen.

Opnieuw gebruik van oude bakken
De prullenbakken die we vervangen gaan niet op de afvalhoop. Deze gaan terug naar de leverancier. Die knapt ze op, zodat we ze op andere plaatsen in de gemeente kunnen gebruiken.

Hoe vaak legen we de bakken?
Hoe vaak we de bakken legen, bepalen de bezoekers van het Jagersveld. Als de bakken veel in gebruik zijn, zoals in de zomermaanden, kan dat elke dag zijn.

Nieuwe prullenbakken in het Jagersveld

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl