Naar een groener Zaanstad

Naar een groener Zaanstad

9 februari 2023

De gemeente investeert per jaar zo’n 30 miljoen euro in het vernieuwen van onder andere de bestrating, riolering, verlichting en speelplekken. Doel is te zorgen voor een omgeving waar je graag met plezier woont, of werkt. Een omgeving waar je fijn kan sporten en kinderen kunnen spelen. Waarin de gemeente investeert, lees je in het meerjareninvesteringsplan (MIP). Dit plan actualiseert de gemeente elk jaar.

Het college informeert de gemeenteraad over het geactualiseerde MIP. Enkele in het oog springende projecten uit het MIP zijn onder andere: De Belt, Zaanstad wijkgroenstructuren en Boomstructuren Saendelft.

De Belt Zaandam 

We willen de Belt in Westerwatering vergroenen. We kijken samen met bewoners hoe we de Belt opnieuw kunnen inrichten. De voorbereiding hiervan start dit jaar.

Zaanstad wijkgroenstructuren

We verkennen de mogelijkheden om gebieden waar veel woningen staan te vergroenen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Noorderhoofdstraat in Krommenie en de Ooievaarstraat (en omgeving) en de Transvaalbuurt in Zaandam.

Boomstructuren Saendelft

We verbeteren in Saendelft de groeimogelijkheden van de bomen. We gaan daar dit jaar 300 bomen vervangen die daar niet groeiden.

Voor meer informatie kijk op buitengewoon.zaanstad.nl/projecten

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl