Het groen groeit snel

Het groen in de gemeente groeit snel

Wat betekent dit voor ons groenonderhoud?


We houden allemaal van ons Zaanse groen. Op dit moment kunnen we wel zeggen ‘uitbundig Zaans groen’. Want dat het met dit weer hard groeit, zien we overal. Niet alleen in uw eigen tuin, maar zeker ook in de openbare ruimte. Doordat veel meer regen is gevallen, dan normaal in deze periode van het jaar, groeit en bloeit alles om ons heen extra uitbundig. Ook het onkruid. Onze medewerkers en de aannemers doen hun uiterste best om alles bij te houden. 


Onder deze weersomstandigheden is het bijna onmogelijk om de openbare ruimte netjes te houden. Zo groeit het onkruid heel snel en zijn grasvelden vaak zo nat, dat we ze niet kunnen maaien.


We moeten keuze maken

Dat betekent dat we uw melding over hoog gras, overhangend groen of veel onkruid nu helaas niet altijd volgens onze normale planning kunnen afhandelen. We moeten daar keuzes in maken. Plekken waar dit mogelijk tot gevaarlijke situaties kan leiden en/of waar veel mensen komen krijgen voorrang. We kunnen ons voorstellen dat u zich stoort aan het hoge onkruid, maar hopen toch op uw begrip en geduld.

We blijven natuurlijk schoffelen, borstelen, vegen en ….

Het zwaartepunt van ons groenonderhoud ligt in de maanden juni, juli en augustus. Dan heeft het groen zijn ergste groeispurt gehad. Eerder in het jaar snoeien heeft weinig zin, omdat het groen dan net zo snel weer aangroeit. Normaal gesproken is het eind juni de beste periode om hagen en diverse struiken te snoeien. Ook zijn bloeiende planten dan vaak uitgebloeid, waardoor het snoeien geen schade toebrengt aan de plant. Daarnaast gaan natuurlijk onze vaste terugkerende werkzaamheden zoals schoffelen, borstelen, vegen en onderhoud in parken en de wijken ook gewoon door.


Meldingen

Heeft u een gevaarlijke situatie gezien door te lang of overhangend groen?  Maak dan een melding maken via meldingen.zaanstad.nl. Meer weten over groenbeheer en onderhoud in Zaanstad? Kijk op Groen - Buitengewoon Zaanstad



Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl