Help mee onze planten en dieren in kaart te brengen

Help mee onze planten en dieren in kaart te brengen

15 december 2022

Zaanstad heeft een afwisselende natuur. Deze willen we graag behouden en waar mogelijk verbeteren. Om de natuur  goed in kaart te brengen is jouw hulp als vrijwilliger hard nodig. Vrijwilligers gaan samen met medewerkers van Natuurlijke Zaken (onderdeel van Landschap Noord-Holland) en onze stadsecoloog een paar keer per jaar de natuur in. Je leert dan van alles over de vele verschillende soorten planten en dieren die in Zaanstad leven.

We hebben al ruim 30 enthousiaste vrijwilligers. Daar kunnen er nog zeker een paar bij! Als vrijwilliger leer je onder andere hoe je ringslangen, rugstreeppadden en dagvlinders kan spotten en registreren. Interesse? Aanmelden kan via info@natuurlijkezaken.nl

Eindejaars plantenjacht

Misschien ken je de Nationale Tuinvogeltelling in januari of de egeltelling in september? Ook op andere momenten in het jaar worden planten en dieren geteld. Zo zijn er midden in de winter bijvoorbeeld verrassend veel bloeiende plantensoorten te vinden. Help mee deze te tellen tijdens de Eindejaars plantenjacht. Noteer in de periode van 25 december tot en met 3 januari één uur lang alle wilde en verwilderde planten die in jouw tuin in bloei staan en geef deze door. Tuinplanten tellen niet mee. Meer informatie hierover vind je op www.tuintelling.nl/jaarkalender.

Resultaten meetnet biodiversiteit 2022

De resultaten van het meetnet biodiversiteit zijn bekend voor 2022. Het verslag van 2022 is hier te vinden.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl