Help mee onze dieren en planten in beeld te brengen

 

Help mee onze dieren en planten in kaart te brengen

Zaanstad heeft een afwisselende natuur. We willen graag weten hoe het met de verschillende plant- en diersoorten gaat en hoe vaak ze hier voorkomen.  Om alles goed in kaart te brengen is jouw hulp als vrijwilliger hard nodig. 

Als jij je als vrijwilliger aanmeldt, leer je van alles over de vele verschillende soorten planten en dieren die in Zaanstad leven en hoe je die kunt spotten. Zo ga je samen met medewerkers van Natuurlijke Zaken (onderdeel van Landschap Noord-Holland) en onze stadsecoloog een paar keer per jaar de natuur in.  Zo ga je onder andere op zoek naar ringslangen, rietvogels en libellen. 

Hoe bijzonder is het niet als je  straks in het voorjaar een wandeling maakt en een ringslang door een sloot ziet zwemmen of op een warme steen ziet zonnen, of een rietzanger hoort zingen?

Informatieavond
De gemeente Zaanstad organiseert op dinsdag 19 maart in de Bullekerk, Westzijde 75 in Zaandam een inloopavond. Iedereen die nieuwsgierig is en vrijwilliger wil worden, is van harte welkom vanaf 19.00 uur. Meer weten? Mail dan naar info@natuurlijkezaken.nl 


Foto: Natuurlijke Zaken

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl