Gratis jonge bomen ophalen

 

Je kunt gratis jonge bomen ophalen

Wil jij jouw tuin vergroenen en heb je plaats voor een jonge boom? Sinds kort heeft Zaanstad een ‘BomenHub’. Daarin staan nakomelingen van bomen en struiken (zaailingen). Vrijwilligers van MeerBomenNu oogstten deze de afgelopen maanden. Deze zaailingen hadden op hun oorspronkelijke plaats niet de mogelijkheid, om door te groeien tot een volwassen boom of struik. De vrijwilligers delen de zaailingen gratis uit. Interesse? Kom dan naar een van de uitdeeldagen op zaterdag 3 februari van 10.30 tot 13.30 uur en op zaterdag 2 maart.

Het gaat bijvoorbeeld om zwarte elzen, beuken, of lijsterbessen, die onder andere zijn geoogst op het Hembrugterrein, in het Jagersveld en de Heemtuin. Het uitdelen van de zaailingen is op de ‘BomenHub Zaanstreek’ op de Weer 31 bij de schooltuinen in het Darwinpark in Zaandam. De vrijwilligers kunnen je ook adviseren welke boom het beste bij jouw wensen past en over het onderhoud.

Tips
De zaailingen zijn tussen de 50 en 200 centimeter. Neem een oude vochtige handdoek mee, die je over de (droge) wortel kunt leggen. Zo bescherm je de zaailing! Steek deze thuis meteen in de grond of in een bak met water.

Meer weten?
Meer weten of interesse om te helpen? Kijk op de website MeerBomen.nu.

Foto: Pascal Fielmich

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl