Ga mee op de Schotse Hooglanders excursie

 5 april in het Vijfhoekpark

Ga mee op de Schotse Hooglanders excursie

Het Vijfhoekpark in Zaandam is een uniek park. Al sinds eind jaren '80 lopen hier Schotse Hooglanders rond. Zij spelen, net als in het Happébos, een heel belangrijke rol bij het maaien van het park. Maar wat weet je nog meer van deze dieren? Op vrijdag 5 april verzorgen wij een wandeling door het park. Daarin vertellen wij en de nieuwe kuddebeheerder je graag meer. Onder andere hoe we ze verzorgen. Tijdens de wandeling kom je ook meer te weten over de begroeiing en beheer van het park. Natuurlijk gaan we ze tijdens de wandeling tegenkomen. 

We vertellen ook meer over hoe we dit park ‘natuurlijk’ willen houden. Zo laten we dode en omgevallen bomen zo veel mogelijk liggen, want dit trekt dieren en insecten aan. Dat doen we zolang ze geen onveilige situatie, overlast en/of ongemak veroorzaken.

Graag aanmelden 
Wil je meewandelen? Meld je van tevoren aan. Het aantal deelnemers is namelijk beperkt. Aanmelden kan via buitengewoon@zaanstad.nl. We starten de excursie om 14.45 uur op het parkeerterrein aan de Wibautstraat.


Eigen foto

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl