Extra aandacht voor zwerfafval tijdens World Cleanup Day

Extra aandacht voor zwerfafval tijdens World Cleanup Day


16 september 2021

Aanstaande zaterdag 18 september is het World Cleanup Day. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we de planeet een grote schoonmaakbeurt.  Het doel: het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval.  De aandacht voor afval is hard nodig, want ook in Zaanstad hebben we helaas vaak te maken met zwerfafval. Dat is de afgelopen tijd alleen nog maar meer geworden, bijvoorbeeld door rondslingerende mondkapjes  We doen ons best om elke dag zo veel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Doe je ook mee? Gebruik het zwerfafvalklepje!

Niet alleen de gemeente doet zijn stinkende best om het zwerfafval te bestrijden. We zijn heel blij met  inwoners, die helpen om zwerfafval uit sloten, struiken en bermen te plukken. Een mooi voorbeeld daarvan is de Zaanse Zwerfafvalbrigade. Fantastische teams van vrijwilligers in verschillende wijken, die regelmatig rondes lopen met een prikstok.

Leerlingen Bertrand Russell College steken handen uit de mouwen

Bijna 300 leerlingen uit de vierde klassen Havo en Atheneum van het Bertrand Russell College in Krommenie trokken woensdag 15 september de wijken in om zwerfafval op te ruimen. Voordat ze de wijk ingingen kregen de leerlingen te horen wat er zoal met plastic afval kan worden gedaan: bijvoorbeeld het maken van wasteboards. Deze actie, in het kader van World Cleanup Day, maakte deel uit van de jubileumweek die de school organiseerde, vanwege het 50-jarige bestaan. Het thema van dit jubileumjaar is ‘Bertrand for a better environment’. Deze week organiseert de school ook een Obstacle Run. Hierbij haalt de school geld op voor de Plastic Soup Foundation.

Zwerfafvalklepje

Je kunt zelf ook heel makkelijk meehelpen om uw buurt schoon te houden. Elke ondergrondse container heeft een heel handig klepje waardoor je zwerfafval in de container kunt gooien. Herkenbaar aan een grote sticker. Niet te missen dus! En… je hebt je pas hiervoor niet nodig.


Op deze afbeelding zie je een groep vrijwilligers die zwerfafval opruimt

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl