Doe mee met de volgende zwerfafvalestafette

 

Doe mee met onze volgende zwerfafvalestafette

3 mei 2023

Onze eerstvolgende Zwerfafvalestafette staat gepland voor zaterdag 6 mei. Onze Zaanse Zwerfafvalbrigade gaat dan aan de slag in Assendelft. De start is om 10:00 uur (inloop 09:45 uur) bij het Sociale Winkeltje (Kaaikhof 7). Deze keer gaan ze – naast ander zwerfafval – zoveel mogelijk peuken van de grond rapen. Helpt u ze een handje mee? Levert u die ochtend een volle zak (100 stuks) met peuken in, dan maakt u kans om een cadeaubon van €25 te winnen.

De schoonmaakactie duurt tot 11:45 uur en sluiten we af met een lunch. De gemeente zorgt voor grijpstokken en vuilniszakken. U hoeft dus niets mee te nemen als u wilt meedoen. Bij de laatste estafette in april in ’t Kalf in Zaandam deden zo’n 40 vrijwilligers mee. We hopen ook deze keer op een mooie opkomst! En wie weet, wint u de cadeaubon.

Zwerfafval in het milieu levert veel schade op. Wist u bijvoorbeeld dat sigarettenpeuken 1 tot 5 jaar nodig hebben om te verteren? Door dit afval in de container te gooien houden we onze leefomgeving schoon. In alle afvalbakken die door heel Zaanstad staan kunt u uw uitgedrukte peuken weggooien.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl