Doe mee aan de egeltelling

Doe mee aan de egeltelling

20 september 2022

Leven er egels in uw tuin? Op 24 en 25 september is de landelijke egeltelling. Geef het aantal egels door, ook als u er geen één tegenkomt in uw tuin. Dat levert ons belangrijke informatie op voor het Meetnet Biodiversiteit Zaanstad. Daarmee brengen we in kaart hoe het gesteld is met de Zaanse natuur.

Zaanstad heeft een afwisselende natuur. Deze willen we graag behouden en waar mogelijk vergroten. Samen met Natuurlijke Zaken en een enthousiaste groep vrijwilligers werkt de gemeente nauw samen. Zij brengen, in het Meetnet Biodiversiteit Zaanstad in beeld, hoe het gaat met onder andere ringslangen, rugstreeppadden en dagvlinders en egels. De egel is een soort, waarmee het niet zo goed lijkt te gaan. 

Egels zorgen voor evenwicht in tuinen

Egels zijn natuurlijke bestrijders van rupsen, slakken en andere insecten. Zij zorgen voor een natuurlijk evenwicht in uw tuin, zonder het gebruik van insectenverdelgers. Tuinen worden voor de egel steeds belangrijker als leefgebied, door de groei van steden en dorpen. Daarom is het belangrijk om te weten hoeveel egels leven in de Zaanse tuinen.

Egelweekend op 24 en 25 september

Leven in uw tuin ook egels? Geef dit dan door tijdens het egelweekend op 24 en 25 september. Dat kan via www.tuintelling.nl/tellingen/vogeltelling.


Foto: Ger Tik (archief Landschap Noord Holland) 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl