Doe jij mee met tuinvogels tellen?

Doe jij mee met tuinvogels tellen?

24 januari 2023

Doe jij dit jaar mee ook aan de Nationale Tuinvogeltelling? Je telt een half uurtje in jouw tuin of op jouw balkon. Met de cijfers kan de Vogelbescherming een goed beeld te krijgen van hoe het gaat met onze tuinvogels. Die zijn namelijk heel belangrijk voor de biodiversiteit. Ze verspreiden  zaden en bestuiven planten.

Tel op vrijdag 27, zaterdag 28 of zondag 29 januari een half uur de vogels bij jouw woning en geef jouw telling uiterlijk maandagochtend 30 januari door aan de Vogelbescherming. Vorig jaar werden in Zaanstad bijna 17.000 vogels geteld. De top drie was toen: huismus (3.352), koolmees (1.856) en kauw (1.823). 

Meer informatie?

Meer informatie, zoals waar je op moet letten tijdens het tellen en tellijsten vind je op www.vogelbescherming.nl/tuinvogeltellling.

Natuur in kaart

Wil je samen met andere vrijwilligers de Zaanse natuur goed in kaart brengen? Meld je dan aan! Met medewerkers van Natuurlijke Zaken (onderdeel van Landschap Noord-Holland) en onze stadsecoloog ga je een paar keer per jaar de natuur in. Je leert dan onder andere hoe je ringslangen, rugstreeppadden en dagvlinders kunt spotten en registreren. Aanmelden kan via info@natuurlijkezaken.nl


Foto: Tineke Jongsma


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl