De nieuwe naam voor onze Waste Shark is ...Veulvreter

De nieuwe naam voor onze Waste Shark is …Veulvreter

15 december 2022

De gemeente was op zoek naar een originele naam voor de Waste Shark. Deze aquadrone die lijkt op een haai, zetten we in om het water op de Gedempte Gracht in Zaandam schoon te houden. We kregen z’n 130 inzendingen voor een nieuwe naam. De voorzitter van de jury, Wessel Breunesse van Openbare Ruimte maakte op donderdag 15 december de winnaar bekend, bij de te waterlating van de Waste Shark in de Zaan. De nieuwe naam van de Waste Shark is ……Veulvreter!

De gemeente Zaanstad gebruikt de Veulvreter vooral in het centrum van Zaandam. Maar we kunnen hem ook op andere plaatsen in de gemeente gebruiken. Dit voertuig is op afstand bestuurbaar en zwemt door het water met open bek om drijvend afval en kroos te vangen. Ook kan deze op moeilijk bereikbare plekken komen. De winnaar, de familie Rietvink uit Zaandam krijgt een aardigheidje thuisgestuurd.

Houd Zaanstad schoon

Help je mee Zaanstad schoon te houden? Gooi jouw afval weg waar het hoort. Zwerfafval mag in een vuilnisbak of in het zwerfafvalklepje van een ondergrondse container. Ook peuken en hondenpoep (in een zakje) kunnen gewoon in de vuilnisbak.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl