Dag over zwerfafval in centrum Zaandam

Dag over zwerfafval in centrum Zaandam

9 november 2023

De teams van Wijkonderhoud werken keihard om Zaanstad schoon te houden. Medewerkers legen de vuilnisbakken meerdere keren per dag, vegen de straten, rapen sigarettenpeuken op met de peukenstofzuiger en vissen vuil op uit het water met de Wasteshark. Toch ligt er nog vaak veel troep op straat. Daarom vraagt de gemeente op 18 november tijdens een actiedag extra aandacht voor zwerfafval.

De dag begint met de zwerfafvalestafette. Een grote groep bewoners gaat op pad met grijpers en vuilniszakken om zwerfafval van de straten en uit groen te verwijderen. Wil je ook meedoen? De zwerfafvalestafette start om 9.45 uur vanaf het MonetAtelier (Westzijde 14G, ingang is naast Gedempte Gracht 2C). Aanmelden is niet nodig. Wij zorgen voor handschoenen, grijpers en vuilniszakken. Om 12:00 uur sluiten we af met een lunch.

Ga met ons in gesprek
Op 18 november staan we van 9.00 tot 16.00 met een marktkraam op de Gedempte Gracht in Zaandam. Kom bij ons langs voor weetjes over zwerfafval. Ook horen we graag jouw idee├źn voor een schoner Zaanstad. Wil je je inzetten voor een schone omgeving? Bij onze kraam ligt een leuke attentie voor jou klaar. Zo delen we onder andere herbruikbare boodschappentasjes, doe-boekjes voor kinderen en grijpers uit. Ook kun je inspiratie opdoen over hoe je duurzaam deodorant of een bijenwasdoek kunt maken.

Help je mee?
Help je mee Zaanstad schoon te houden? Gooi jouw afval weg waar het hoort. Zwerfafval mag in een vuilnisbak of in het zwerfafvalklepje van een ondergrondse container. Ook peuken en hondenpoep (in een zakje) kunnen gewoon in de vuilnisbak


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl